Başbakan Binali Yıldırım'ın bir araya geldiği korucular da Yıldırım'a "PKK ile PKK gibi savaşmak gerek. Onlar gibi dağda yaşayıp, oralarla mücadele etmemiz gerek, özel timler kuralım" önerisi getirdi. Yıldırım'ın "Jandarma'nın bu konuda çalışması var. Özel timler oluşturulacak" yanıtı verdiği öğrenildi.

Yıldırım, önceki gün Diyarbakır'da Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen ve beraberindeki heyetle görüştü. Konfederasyon temsilcileri, FETÖ'ye karşı yürütülen gözaltı, tutuklama, ihraç gibi uygulamaların PKK'ya yönelik de yapılmasını istedi.

Toplantıda bazı korucular sosyal güvenlik hakları ve maaşlarını gündeme getirerek, "Evde çocuk bakan kadının sosyal güvencesi var, biz korucuların yok. Maaşlarımız da 1300 lira. Asker ve polis ile beraber terörle mücadele ediyoruz ama haklarımız çok geride. Korucu reformu gerekli" dedi. Yıldırım da bu konuda koruculara hak vererek çalışma yapılacağını söyledi.

15 BİN BAŞVURU

Korucuların, "uzman çavuş" olma taleplerine dair bir süredir Jandarma Genel Komutanlığı'nın çalıştığı bilgisi de gündeme getirildi. 4 Eylül'e kadar 35 yaş altı ilkokul mezunu olan koruculardan uzman çavuş olmak isteyenlerin İl Jandarma Komutanlıklarına başvurumasının istendiği ve bu çerçevede 15 bin korucunun ön başvuru yaptığı öğrenildi.

Kıvanç El / Milliyet

Editör: Wan Haber