Altıntepe Mahallesi’nde ikamet eden Muhammed Kuşan (20), 8 yıl önce yakalandığı omurilik eğriliği hastalığı nedeniyle yaşıtları gibi hareket edemediğini ve durumunun gün geçtikçe daha da kötüleştiğini anlatarak, “Omurilik kemiğimde yüzde 60 eğrilik var. Bu eğrilikten dolayı iç organlarım sıkışmış bir durumda. Rahatlıkla nefes alıp veremiyorum. Bu hastalık kalp ve ciğerlerimi de olumsuz etkiliyor” dedi.

Yakalandığı hastalık nedeniyle okulu terk etmek zorunda kaldığını belirten Kuşan, “Dışarı çıkamıyorum çünkü dışarıya çıktığımda herkes bana şaşkınlıkla bakıyor. Benimle dalga geçiyorlar. Bu da beni psikolojik olarak olumsuz etkiliyor. Bu nedenle okulu bırakmak zorunda kaldım. Artık dışarıya çıkmak istemiyorum. Pencerede oturup dışarıyı izliyorum. Ben de artık herkes gibi yürümek, koşmak, okula gitmek istiyorum” şeklinde konuştu.

"MALİYETİ 50 BİN LİRA"
Acilen ameliyat olması gerektiğini ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyat olamadığını vurgulayan Kuşan, “Bu ameliyatın yaklaşık olarak 50 bin TL dolayında bir maliyeti var ancak benim böyle bir durumum yok. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına defalarca mail gönderdim ancak cevap alamadım. Benim bir an evvel ameliyat olmam gerek çünkü bu hastalık erken tedavi edilmezse ölümle bile sonuçlanabiliyor” ifadelerini kullandı.

“DOKTORLARIMIZLA GURUR DUYUYORUM”
Türkiye’de bu hastalığı tedavi edecek birçok doktorun olduğunu belirten Kuşan, “Başta Prof. Dr. Ali Şehiroğlu olmak üzere bu ameliyatı yapabilecek başarılı doktorlarımız var. Prof. Dr. Şehiroğlu’nun birçok hastayı iyileştirdiğine TV kanallarında şahit olmuşum. Ben kendisine bu başarılı ameliyatlarından dolayı teşekkür ediyorum. Onun gibi başarılı doktorların, başarılı cerrahların Türkiye’de hizmet vermeleri beni mutlu ediyor. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Birçok insanın hayatlarını kendilerine bağışladılar. Beni de bir an önce sağlıklı bir insan haline getirmelerini istiyorum” dedi.

20 yaşındaki oğlu için çok endişelendiğini belirten anne Yıldız Kuşan ise, “Muhammed, 20 yaşında bir genç. Ameliyat olmasa Allah korusun belki ölecek. Oğlumun acilen ameliyat olması lazım. Çaresizim” dedi.

BAŞBAKAN'DAN YARDIM İSTEDİ
Maddi imkansızlıklar nedeniyle oğlunu tedavi ettiremediğini, bu nedenle yetkililerden defalarca yardım talebinde bulunduğunu ifade eden anne Kuşan, “Eşim asgari ücretle çalışıyor. 4 nüfusum var. Oğlumu tedavi edecek maddi imkanımız yok. Ben başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımızdan, vekillerimizden ve duyarlı vatandaşlardan bize yardım elini uzatmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber