Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından, Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik "Yurt Dışı İhtisas ve Eğitim Çalıştayı" yapıldı.
OMÜ Tıp Fakültesi Pembe Salon'da gerçekleşen toplantıya OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Faruk Bağırıcı ve Yrd. Doç. Dr. Ömer Tontuş, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan ve çok sayıda öğretim üyesi ile öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hüsrev Mennan, toplantının amacını anlattıktan sonra özverili çalışmalarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.
OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Tontuş, Avrupa Birliği tarafından karşılanan Erasmus hakkında katılımcılara bilgi sundu. Erasmus programı kapsamında OMÜ Tıp Fakültesi olarak yurt dışına öğrenci göndermede beklenen seviyenin altında olduklarını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ömer Tontuş, "Bu yıl bu programdan faydalanmak isteyen 30'a öğrenci oldu. Yabancı dil zorunluluğu ile ilgili gideceğiniz ülke dillerinde sınav yapıldı ve biz bu sene 9 kişiyi göndereceğiz. Geçen sene ise 4 kişiyi gönderdik. Geçen sene gönderdiğimiz öğrencilerimiz buraya pozitif döndü. Onların da geri dönüşlerinde yaşadıklarını ve öğrendiklerini bize anlatması içinde böyle bir etkinlik düzenledik" dedi.
Avrupa Birliği'nin program için her üniversiteye belli bir miktar para verdiğini söyleyen Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Tontuş, 2012'de kendilerine verilen miktarın tamamını öğrenci talebi olmamsından iade ettiklerini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Ömer Tontuş, "Biz bu sene Avrupa Birliği'ne para iadesi yapmamayı hedefliyoruz. Ekonomik olarak yabancı ülkelerde geçinmek zordur. Ama Erasmus'ta öyle değil. Şu anda mesela İngiltere'ye giden öğrenciye verdiğimiz ücret, İngiltere'de bir yıllık çalışan bir polisin maaşına denktir. Bu program çok faydalı bir programdır. Biz öğrencilerimiz en az yüzde 50'si eğitimlerinin bitirmeden yurt dışında muhakkak göndereceğiz" diye konuştu.
Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Tontuş'un konuşmasından sonra Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Karabıçak ise "Amerika'da uzmanlık eğitimi" ile ilgili konuşma yaptı.
(HAK-SLH-Y)

19.01.2013 10:05:32 TSI

Editör: Wan Haber