Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde intörn sorunları ile ilgili toplantı düzenlendi.
OMÜ Tıp Fakültesi Mavi Salon'da düzenlene toplantının açılış konulmasını yapan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Bağırıcı, dekanlığa gelen intörn sorunlarıyla ilgili şikayetlerin artması sonucu böyle bir toplantının düzenlendiğini söyledi. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Bağırıcı, "Detayları fazla bilmiyoruz. Ancak şikayetler üzerine konuyu intörnlerle bir araya gelerek çözmeye çalışmakta bulduk. Detaylarını size Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Günaydın verecek. Sorunlar ya da sorunlarınız tartışılacak ve çözüm önerileri nelerdir bunlar görüşülecek. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Bağırıcı'nın konuşmasından sonra konuşan Prof. Dr. Murat Günaydın ise, "Öğrenci arkadaşlarımızla ben sık görüşme halindeyim. Son dönemde öğrenci arkadaşlarımızı mutsuz gördüm. Dekanlığa durumları iletiyoruz. Dekanlıkta sorunları çözmeye çalışan bir tutum sergiliyor. Gördüğünüz gibi hastane yönetimi burada bu konuda onların ne kadar hassas olduğunu görüyoruz. Konuyu ortaya koyup çözüm önerilerini arayacağız. Toplantımızda intörn arkadaşlarımız konuşacak. Umarım günün sonunda toplantı bittiğinde hepimiz 'iyi bir toplantı oldu' deriz" diye konuştu.
Konuşmalarından ardından intörn Mehmet Cenk Turgut, intörn sorunlarını ele alan konuşmasını slayt gösteri şeklinde gerçekleştirdi. Toplantıya ayrıca Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, Yrd. Doç. Dr. Ömer Tontuş, Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, profesörler, doktorlar, başhemşire ve hemşirelerin yanı sıra çok sayıda intörn katıldı.
(HAK-SLH-Y)

23.01.2013 16:28:09 TSI

Editör: Wan Haber