Türk Hemşireler Derneği Samsun Şubesi tarafından "Hemşirelik Hizmetleri ve İnsan Kaynakları Yönetimi ve Reel Hemşirelik, Yalın Hastane Kavramı ve Hizmet Süreci" başlıklı panel düzenlendi.
OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan panele konuşmacı olarak katılan Yeni Yüzyıl Üniversitesi SHMYO Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, hemşirelik mesleğinin sevilmesi gerektiğini söyledi. Katılımcılara meslek hayatından çeşitli örnekler veren Doç. Dr. Oğuz Özyaral, "Meslek, bir kişinin hayatını kazanmak, geçimini sağlamak için yaptığı iş olarak tanımlansa da, sadece para kazanmak için yapılan devamlı bir iş değildir. Meslek, belli bir formasyonu gerektirmeyen, bilgi, beceri, sevgi ve ilgi isteyen sürekli bir iştir. Bu meslek için araştırmacı olun ve araştırın, bol bol okuyun. Ben yüzlerce kitap okudum ve hiç bir zararını görmedim. Konu ne olursa olsun mutlaka kitap okuyun, kazanımlarınız olacaktır" diye konuştu.
Panele OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, başhekim yardımcıları, Türk Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanı Rahşan Yılmaz, kamu hastanelerinin başhemşireleri ve hemşirelerinin yanı sıra çok sayıda sağlık personeli katıldı.
(HAK-SLH-Y)

31.01.2013 14:35:49 TSI

Editör: Wan Haber