Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) "OMÜ Sağlık Günleri" adıyla Samsunlular için sağlık seminerlerine başlıyor.
OMÜ Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri öğretim üyelerince verilecek seminerlerin amacı; günümüz hayatının önemli sağlık sorunları haline gelen çeşitli rahatsızlıklar hakkında farkındalık oluşturmanın ötesinde, hem hastaları hem de hasta yakınlarını gerek teşhis öncesi ve sonrası, gerekse tedavi süreci ve sonrasında nelerle karşılaşabilecekleri hususlarında bilgilendirmek.
Canik Kaymakamlığı ve Canik Belediyesi'nin işbirliğiyle sürdürülecek seminerlerin, perşembe günleri saat 12.30'da Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmesi planlanıyor.
"Multiple Sklerozda Güncel Gelişmeler" konulu ilk seminer, OMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Terzi tarafından 24 Ocak 2013'te verilecek.
Ayrıca OMÜ Sağlık Günleri kapsamında gerçekleşecek seminerlerden bazıları, Salıpazarı Kaymakamlığı'nın talebi ve işbirliği doğrultusunda Salıpazarı'nda da yapılacak. Bu kapsamda kadın ve üreme sağlığı temasında, "Gebelikten Korunma Yöntemleri" konulu bir seminer de, OMÜ TIP Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Miğraci Tosun tarafından, 18 Ocak 2013 Cuma günü saat 13.30'da Salıpazarı Ziraat Odası Başkanlığı Toplantı Salonu'nda verilecek.
(SAM-SLH-Y)

15.01.2013 14:19:24 TSI

Editör: Wan Haber