Eğitim-Sen Adıyaman Şube Sekreteri Ömer Küçüker yaptığı basın açıklamasında, sendikal açıdan sıkıntılı bir dönemin yaşandığını söyledi.
Eğitim-Sen Adıyaman Şube Sekreteri Ömer Küçüker, "Bir yandan muhalif olan sendikaların üye ve yöneticileri tutuklanıp cezalara maruz bırakılırken, bir yandan da yandaş sendikacılık geliştiriliyor" görüşünü savundu.
Ömer Küçüker açıklamasına şöyle devam etti: "Okul ziyaretlerinde öğretmenler odasına gitmek yerine çoğunlukla kendi üyeleri olan idarecilerin makamlarına gidip sendika üyesi olmayan öğretmenleri tek tek odaya çağırıp, öğretmenlerden önceden kendilerinin doldurmuş oldukları üye formlarını imzalamaları istenmektedir. Okul yöneticileri de bu ortamda bulunarak bu yanlış uygulamalara alet edilmektedirler. Okul personeline mobbing uygulayarak saygınlıklarına gölge düşürmekte, tarafsızlıklarını yitirmekte, yöneticiye olan güveni sarsmaktadırlar."
"Bu seferlik bu uygulamaları yapan yönetici ve okul adı telaffuz etmiyoruz" diyen Küçüker, şöyle konuştu: "Sadece ilgilileri uyarıyoruz. Okul yöneticileri kendi makamlarını çıkar amaçlı kullanmaktan uzak dursunlar. Bütün sendikalara eşit uzaklıkta bulunsunlar. Okul idarecilerinin bulunduğu bölüm bütün okul personeline aittir. Hiç kimsenin ikna odası olarak kullanmasına müsaade etmesinler."
(AHM-SO-Y)

02.01.2013 17:23:23 TSI

Editör: Wan Haber