Van'da 15 Temmuz darbe kalkışmasından bu yana devam eden demokrasi nöbetine 7'den 70'e binlerce Vanlı katılmaya devam ediyor. Beşyol Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde Vanlılara seslenen Döngeloğlu, "Dinler arası diyalog dediniz, Hıristiyanları cennete sokmak için binlerce takla attınız. Yahudi ve Hıristiyanlara cennette yer ararken kendi topraklarınızın insanına, bu millettin çocuklarını lazerli bombalarla, tanklarla saldırdınız ve 250 kardeşimizi şehit ettiniz. Canımızı aldınız. Sizin hoşgörünüz, sizin sevgi ve merhamet laflarınız bu muydu? İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nde bir hanımefendiyi elinde Türk bayrağı olduğu için tankın altından ezecek kadar kitapsızsın, nursuzsun, size lanet olsun. Yazıklar olsun, 40 yıllık oyununuz 15 Temmuz Cuma akşamı bozuldu. Allah oyunlarınızı bozdu" dedi.

"15 Temmuz'da bizimle namaz kılıp vatanını Amerika'ya satan köpekler gördüm"

Kürtlerin, Türklerin ve Arapların önderlerinin bir olduğunu ifade eden Döngeloğlu, "Dağdaki Kürdün oyuyla üniversiteyi bitirmiş profesörün oyu bir mi olacak?' diyerek hakaret edecek kadar alçalmış zibidiler. Siz üç yabancı dil biliyor olabilirsiniz. Doktora yapmış olabilirsiniz, ama siz bu milletin gönül dilini, iman dilini bilmiyorsunuz. 15 Temmuz şehitleri sizlerin yeni kervanınız oldu. Tarihimize can veren şahitler oldular. Kardeşlerim, bizler insanların tipine bakarak yorum yaparız. Oysa gördük ki camide en yakınımda duranı ben en yakın arkadaşım zannederdim, takkesinin rengi bizim takkemize benziyorsa bu benim en yakın dostum zannederdim. 15 Temmuz akşamında camide namazda yanımda duran abdestli, namazı bizimle kılıp vatanını Amerika'ya satan kanı bozuk, vatanına ihanet eden köpekler gördüm. Anladım ki onlar benim hemşehrilerim bile olsa benim kardeşlerim Van'da yaşıyormuş. Müminler ancak kardeştir, ancak Müslüman olanlar kardeştir" diye konuştu.

AK Parti Van İl Balkanı Zahir Soğanda ise, Vanlıların her geçen gün daha çok alanlarda olduğunu ifade ederek, "Sizler 20 gündür buradasınız ve hiçbir yere bir fiske dahi atılmadı. Kimseye zarar verilmedi. Birileri geçen gün güya miting yapmışlar, burada miting sonrası halkın dükkanlarını taşlamışlar" ifadelerini kullandı.

Demokrasi nöbetinde AK Parti, Saadet Partisi, Hür Dava Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ile kurum, STK, oda ve sendika yöneticilerinin yanı sıra binlerce Vanlı Beşyol Meydanını doldurdu. iha

Editör: Wan Haber