""


Kıran Mahallesi Fatih Kışlası yakınlarında dere yatağının kenarında evi bulunan 8 nüfuslu Tekin, karların erimesiyle birlikte dere yatağının taşması üzerine evlerinin tabanında büyük çatlamalar oluştuğunu söyledi.


Ölümle burun buruna yaşadıklarını kaydeden baba Mecit Tekin, duvarın altındaki toprağın kaymaması için odun ve saclardan bariyer yaptığını anlattı. Evlerinin çökmesi korkusuyla yaşadıklarını dile getiren Tekin, akşamları da nöbet tuttuğunu belirterek, “Evim tehlike altında. Daha önce kendi imkanlarımızla yaptığımız duvar yaklaşık 30 yıldır yıkılmamıştı. Geçen yıl DSİ Müdürlüğü tarafından yapılan duvarlar yıkıldı. Karların erimesiyle yükselen dere suyu evimin kenarındaki duvarları yıktı ve evim yıkılmayla karşı karşıya kaldı. Bazen çocuklarımı başkalarında yatırıyorum çünkü bu evde ölümle burun buruna yaşıyoruz. Başbakan sürekli milletvekillerine, ‘Bütün vatandaşlarımın evlerini dolaşın, sıkıntılarını dinleyin’ diyor. Eğer bir önlem alınamazsa bizim çocuklarımızla cenazelerimizi artık dereden çıkarmak zorunda kalacaklar. DSİ ve valiliğe defalarca müracaat ettim ama sonuç alamadım. Ben kömür veya makarna değil, sadece içinde bulunduğum bu sıkıntının giderilmesini istiyorum. Evimi halat ve iplerle bağlamışım. Geceleri eşimle birlikte nöbetleşe yatıyoruz. Sabaha kadar ev çökecek diye yatamıyoruz” ifadelerini kullandı.


Tekin ailesinin komşuları Şıvan Boyar ise, yapılan istinat duvarlarının ardından bahçelerinin sürekli kaydığını ve 20 yıllık ağaçlarının bile devrildiğini belirtti. Boyar, “Yıllardır burada yaşıyoruz, böyle bir sorunla ilk defa karşılaştık. Geçen yıl yapılan istinat duvarları yıkılınca dere suyu toprak kaymasına sebep oldu. Komşumuzun evi büyük tehlike arz ediyor. Kendi imkanları ile halatlarla önlemini almış ama fayda etmiyor. Nisan yağmurlarının bu dereye karışmasıyla birlikte çok can kaybı yaşanacak. İlgili kurumları göreve davet ediyorum” dedi.

Editör: Wan Haber