AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'in girişimleriyle, Buca İlçe Sağlık Müdürlüğü yeni bir uygulama başlatarak vatandaşların sorununa çare oldu. Yeni uygulama ile vatandaşlar, mesai saatleri dışında ve hafta sonları vefat eden yakınları için ücretsiz ölüm raporu alabilecek.
Uygulama Buca İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde başlatılırken önce İzmir, sonra Ege Bölgesi ve daha sonra da Türkiye geneline yayılması planlanıyor. Milletvekili Sait, vatandaşlardan kendisine gelen yoğun talep üzerine Buca Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Köksal'a sorunun çözümü için başvurduklarını belirterek, "Belediye hekimleri, Toplum Sağlığı Merkezi hekimleri ve aile hekimlerinin katılımıyla ortak bir nöbet listesi oluşturuldu. 8 Şubat 2013'ten itibaren, nöbetçi hekimlerimiz mesai saatleri dışında ve hafta sonları vefat eden yakınları için sıkıntı çekmeden ve ücretsiz olarak ölüm raporu alabilecek. Daha önce Belediyenin işaret ettiği yerden ücretli olarak alınan ölüm raporu, şimdi hem daha kolay hem de ücretsiz olarak alınabilecek" dedi.
Sait, "Vatandaşlarımız Kaymakamlık, Belediye, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Müftülük ve Buca İlçe Sağlık Müdürlüğü'nü arayarak nöbetçi hekim listelerine ulaşabilecekler. Sağlıkla ilgili sıkıntıları halletmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın iyi gününde olduğu kadar kötü günlerinde de yanındayız" diye konuştu.
İzmir Milletvekili Rifat Sait'i Buca'daki ofisinde ziyaret eden İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Köksal, yeni uygulama hakkında bilgi verdi. Sait, Dr. Köksal'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
(HK-ERG-Y)

13.02.2013 13:33:54 TSI

Editör: Wan Haber