Ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların meydana geldiği İnegöl-Bursa Karayolu üzerindeki Cerrah kavşağı, yapılan sinyalizasyon ve yenileme çalışmaları ile daha güvenli hale gelecek.
Yaklaşık 3 ay önce mahalle sakinlerinin yolda açıklamaya yapıp yetkililerden yardım beklediklerini ifade etmelerinin ardından İnegöl-Bursa Karayolu üzeri Cerrah kavşağına giderek incelemelerde bulunup, sorunun çözümü için düğmeyen basan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 15 gün içerisinde Cerrah kavşağındaki çalışmanın tamamlanarak, kavşaktan geçişin güvenli hale geleceğini söyledi. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, geçtiğimiz Cumartesi günü İl Genel Meclis Başkan vekili Murat Gültekin, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Mehmet Altınay ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Cerrah kavşağına giderek, devam eden çalışmalarını yerinde inceledi.

SİNYALİZASYON OLACAK
İncelemelerin ardından yapılan çalışmalar hakkında değerlendirme yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Proje sonucunda, aynen OSB kavşağındaki gibi sağdan ve soldan cep oluşturulacak. Sağa ve sola dönecek olan araçlar bu ceplere girip, sinyalizasyon sistemine uygun olarak seyir edecekler. Yayalarda aynı şekilde sinyalizasyonla karşıdan karşıya geçecekler. Dolayısıyla trafiği biraz daha güvenli hale getirmiş olacağız. En çok dikkat edilmesi gereken de insanlarımızdır. İnsanlarımızda bu sinyalizasyon sistemine uymaları gerekiyor. Ayrıca kavşak özel bir ışıklandırma sistemi ile aydınlatılacak. Kış mevsiminde sis yoğun olduğu için ışıklara gelmeden flaşör sistemi de gerekiyor" dedi.
15 gün içerisinde yapılan çalışmanın bitmesinin hedeflendiğini kaydeden Şahin, "Yılsonundan itibaren güvenli bir trafiği oluşturmuş oluruz. Her hafta bir kazanın yaşandığı bu kavşakta bundan sonra inşallah kontrollü geçersek, hiçbir kaza olmaz diye düşünüyorum. Avarlar kavşağında da daha önce bir problem vardı. Oraya da sinyalizasyon sistemi koyduk. Bir sene 3 ay oldu ufak tefek kazaların dışında kaza olmadı. İnşallah da olmaz" diye konuştu.
Şahin, Akıncılar mevkiinden başlayıp oylat kavşağı istikametine kadar olan yolun aydınlatılacağını söyledi. Cerrah kavşağı mevkiinde ikamet eden vatandaşlardan gelen doğalgaz talebi ile alakalı da gerekli mücadeleyi vereceklerini aktaran Şahin, "Yenice beldesine de doğalgazı getirmek için çalışıyoruz. Akhisar mahallemize doğalgazı getirdik. Sene sonuna kalmadan sembolik olarak açılış yapacağız. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun" dedi.
(SB-YS)

09.12.2012 18:23:11 TSI

Editör: Wan Haber