Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden kazasının meydana geldiği Soma’da olayla ilgili yaptığı açıklamada, ölü sayısının 205’e yükseldiğini kaydetti. Bakan Yıldız, “Can kaybının daha da artmasından endişeliyiz. Milli yas ilan edilmiştir. Bu sıkıntı ve acı beklediğimizin üzerinde oldu. Türkiye’deki şuana kadar yaşanmış en yüksek kayba doğru gidiyoruz. Şu anda 7 tane işçi kardeşimizin cenazelerini ailelerine teslim ettik. Otopsiler devam ediyor. Bütün bu işlemlesin hızlandırılması için uğraşıyoruz. Dün MHP, BDP CHP’den milletvekilleri taziyelerini sundu. Kendilerine gösterdikleri nezaketten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

“Bütün bu işlemler bittikten sonra gerek adli ve idari soruşturmaların yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın” diyen Bakan Yıldız, “İçerde herhangi bir grizu patlaması ve darp olmadı. Karbonmonoksitten zehirlenmesinden işçi kardeşlerimizin hayatını kaybettiğini görüyoruz. Ölümlü vakaların daha da arttığınız görüyoruz bunu üzülerek söylüyoruz” dedi.

“İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ ÇIKTIKÇA BU RAKAMLARI SİZİNLE PAYLAŞACAĞIM”

İçeride kaç işçinin olduğu konusunda Bakan Yıldız, “Tahmini bir rakam var bunu sizlere paylaşmaktan bilerek kaçınıyorum. O sayı bize özel sektörün verdiği sayı. İşçi kardeşlerimiz çıktıkça bu rakamları sizinle paylaşacağım” diye konuştu.

Yangının bir ara söner gibi olduğunu ancak dalgalı bir seyir izlediğini belirten Yıldız, “Yangın yolu üzerinde olanlar var. Hiçbir işçi kardeşimizin yanarak vefat ettiğini görmedik. Yangından daha uzakta olduğunu tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

Arama kurtarma ekiplerinin eksi - 484 koduna kadar gittiğini söyleyen Bakan Yıldız, “Arama ekiplerinin de sağlının düşünerek son derece dikkatli davranıyoruz. 500’e yakın kurtarma ekibinin de sağlığını düşünerek bu çalışmayı yapıyoruz” dedi.

Yaralılardan 4’ünün ağır olmaktan çıktığının ve şuan 57 işçinin hastanelerde tedavi gördüğünü belirten Bakan Yıldız, onların da durumunun iyi olduğu haberini aldıklarını söyledi.

Editör: Wan Haber