Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nca KOSGEB ile yapılan protokol ile Girişimcilik eğitimi başlatıldı.
Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Güngör Durgun, "Oltu Ticaret ve Sanayi Odası olarak yeni bir iş kurma fikrini gerçekleştirmek için fona ihtiyaç duyan girişimci adaylarına gereken eğitimini verilerek KOSGEB desteklerinden faydalanmalarını sağlamaktır. Bu doğrultuda Oda Başkanımız Baki Karaca'nın girişimleri sonucunda KOSGEB ile Odamız arasında protokol imzalanarak bu gün itibari ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programımız başlamış bulunmaktadır" dedi.
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Cafer Yakupoğulları tarafından verilecek kursun süresinin 70 saat olacağını dile getiren Durgun, 30 kursiyerin söz konusu eğitimi alacağını ve kurs bitiminde kursiyerlere sertifika verileceğini belirtti.
Kursiyerlerden Sultan Karabulut, Oltu Ticaret ve Sanayi Odasının açmış olduğu eğitim programı için teşekkür ederek KOSGEB'in vermiş olduğu kredilerden faydalanmak istediğini söyledi. Diğer kursiyer Şule Bozkurt ise yeni bir işyeri açmayı düşündüğünü bunu gerçekleştirebilmek için ise bu kursa katıldığını ve güzel şeylerin olacağını ifade etti.
(DMA-AT-Y)

15.01.2013 09:56:26 TSI

Editör: Wan Haber