Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından Oltu Taşı ile ilgili 2023 hedefini ele alan bir bölge planı hazırlandı. Oltu Taşı'nın saha çalışmalarını konu alan plan çerçevesinde Oltu ayağını oluşturan aşamanın ilk toplantısında taşın mevcut durumu masaya yatırıldı.
Oltu Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelen Oltu Taşı sektörü temsilcileri ile KUDAKA yetkilileri Oltu Taşı ile ilgili mevcut durumu tespit ve stratejik öncelikleri belirlemek için bir değerlendirme toplantısı yaptı.
Oltu Taşı sektöründeki "Değer Zinciri Analizi" toplantısının ilk ayağı gerçekleştirildi.
Öncelikle işin kökeni yani kaynağından başlayıp hangi alanlara müdahale edilebileceğinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan KUDAKA yetkililerinden Dr. Süleyman Toy, "Oltu Taşının çıkarılması, işlenmesi, pazarlanması ve sunumuna varıncaya kadar ciddi bir eylem planı hazırlanması gerekiyor. Sorunları tespit edip, müdahale edilebilecek alanları gerek ajans olarak gerekse daha üst ölçekte Bakanlık eliyle çözülmesi yoluna gideceğiz. Bu sayede KUDAKA olarak büyük çaplı projelerin hazırlanmasına önayak olmayı düşünüyoruz. Bu ilk toplantıdaki değerlendirmenin ardından bir sonraki aşama olan projelendirme aşamasına geçmeyi planlıyoruz." diye konuştu.
Bu arada Oltu MYO Öğretim Görevlisi Cafer Yakupoğulları ise Oltu Taşı sektörünün daha da ileri gitmesinin hedeflendiğini belirterek toplantı sayesinde Oltu Taşı sektör temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunduklarını aktardı.
(DMA-AT-Y)

07.01.2013 10:23:05 TSI

Editör: Wan Haber