AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn, İrlanda ve Portekiz'in desteklenmesi gerektiğini savundu.
AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen ECOFIN toplantısı sonrasında İrlanda Maliye Bakanı Michael Noonan ile ortak basın toplantısı düzenledi. Olli Rehn basın toplantısında yaptığı konuşmada, "İrlanda ve Portekiz'i kendilerini ilgilendiren programların sonuna yaklaştıkları şu dönemde desteklememiz gerekiyor. Bugünkü ECOFIN toplantısı her iki ülkenin de finans marketine başarıyla dönme potansiyelini yeniden onayladı. Bu potansiyel, iki ülkenin de ekonomik reform programlarını kararlılıkla uygulamalarından dolayı ortaya çıkıyor" ifadelerinde bulundu.
Ekonomik ve parasal birliğin tekrar sağlanmasının önemini vurgulayan Rehn, "Bu, önümüzdeki haftalarda Tek Denetim Mekanizması görüşmelerinin ve CRD4'teki yeni sermaye gereksinimi kurallarının sonuçlarını görmemiz gerekiyor" dedi.
Olli Rehn, bankaların ESM tarafından yeniden sermayelendirilmesi usullerinde, bu yılın ilk yarısı boyunca sürecek İrlanda Başkanlığı sırasında en kısa sürede anlaşmaya varılarak teknik düzeyde çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
(CC-YHY-D)

22.01.2013 18:37:48 TSI

Editör: Wan Haber