Bir grup Olin Edirne taraftarı, yazılı bir açıklama yaparak Olin Edirne-TED Ankara Kolejliler maçının hakemi Mehmet Keseratar'ı kınadı. Keseratar'ı, Türkiye Basketbol Federasyonu'na şikâyet etmeye hazırlanan taraftarlar, internet üzerinden örgütlenerek Keseratar için imza topluyor.
Beko Basketbol Ligi'nin 10'uncu hafta müsabakasında Mimar Sinan Spor Salonu'ndaki mücadelede Olin Edirne, rakibi TED Anakara Kolejlilere 70-76 yenilerek 7'nci mağlubiyetini almıştı. Olin Edine taraftarları, karşılaşma boyunca müsabakanın hakemi Mehmet Keseratar'ın verdiği kararları beğenmemiş ve sürekli hakemi protesto etmişti. Taraftarlar bugün protestonun boyutunu biraz daha büyütme kararı aldı.
İnternet üzerinde 'Keseratar seni kınıyoruz' başlığı altında imza kampanyası başlatan taraftarlar, toplanan imzaları Türkiye Basketbol Federasyonu'na göndermeyi planlıyor. Yazılı bir açıklama yaparak Keseratar'ı kınayan taraftarlar, şu açıklamayı yaptı:
"Bizler Basketbolu ve Edirne'yi seven taraftarlarız. Ne yazık ki bu yıl ardı ardına gelen hakem hataları bizleri kişi olarak mutsuzluğa, Basketbol açısından umutsuzluğa sürüklüyor. Olin Edirne TED Ankara Kolejliler maçını ciddiyetle ve adil yönetmek yerine seyirciyle diyaloga girerek tahrik eden, seyircinin ve takımımızın konsantrasyonunu yok ederek maçı çığırından çıkaran Mehmet Keseratar'ı Basketbol camiasına ve Basketbol Federasyonuna şikâyet ediyoruz."
(ORA)

18.12.2012 11:47:10 TSI

Editör: Wan Haber