Beko Basketbol Ligi'nde son sıralardan kurtulma mücadelesi veren Olin Edirne, evinde konuk ettiği, ligin iddialı ekiplerinden Banvit'e 67-69'luk skorla mağlup oldu. Olin bu mağlubiyetle ağır yara alırken Banvit, zirve iddiasını sürdürdü.
Beko Basketbol Ligi'nin 17'nci hafta müsabakasında Olin Edirne ile Banvit, Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Baştan sona başa baş geçen müsabakayı Balıkesir temsilcisi 67-69'luk skorla kazandı.
Karşılaşmaya ev sahibi Olin Edirne; Videnov, Bekir, Yunus Emre, Tapoutos ve Parakhouski ile başlarken konuk ekip Banvit ise Davis, Simmons, Lucas, Stimac ve Erol Can beşi ile başladı. Olin Edirne ilk periyotta Videnov, Tapoutos ve Parakhouski ile sayılar bulurken Banvit Stimac ile pota altında etkili oldu. Lucas'ın top çalmalarıyla periyodun sonuna doğru öne geçen Balıkesir temsilcisi ilk periyodu 17-23 önde tamamladı.
Olin Edirne ikinci periyotta savunmasını sertleştirdi. Bu periyotta rakibine sadece 12 sayı atma imkanı tanıyan sarı yeşilliler, Bekir ve Parakhouiski ile bulduğu sayılarla rakibini yakaladı ve ilk yarı 35-35 eşitlikle geçildi.
SON PERİYOT NEFESLERİ KESTİ
Üçüncü periyotta da istekli oyununu sürdüren Edirne temsilcisi Tapoutos ve Parakhouski'nin elinden bulduğu sayılarla son periyoda 50-47 önde girdi. Son periyotta oyunun hakimiyetini kaybeden Olin, hücumda istediği organizasyonları yapamadı. Erkan, Kenan ve Davis ile etkili olan Banvit, son periyodun ikinci bölümünde farkı 8 sayıya çıkararak skoru 57-65'e getirdi. Maçın sonlarına doğru toparlanan Olin, Videnov ve Parakhouski ile etkili oldu ve 7-0'lık seri sonucu skoru 64-65'e getirdi. Maçın son dakikası büyük çekişme içinde geçerken Banvit karşılaşmayı 67-69 kazandı.
OLİNLİ TARAFTARLAR STİMAC'I UNUTMADI
Karşılaşmayı; Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner ve Edirne Baro Başkanı Avukat Özgür Yıldırım da izlerken maç öncesi Olinli taraftarlar pota arkasında mini bir koreografi yaptı. Maç boyu susmayarak takımını destekleyen Olin taraftarı, geçen yıl Olin'den Banvit'e transfer olan eski oyuncuları Stimac'ı da unutmayarak kendisini alkışladı.
Olin bu mağlubiyetle 17'nci hafta sonunda 14'üncü mağlubiyetini alırken Banvit ise 15'inci galibiyetini elde etti. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu, takımı adına 17 sayı kaydeden Parakhouiski olurken Tapoutos'un 16, Videnov'un ise 12 sayısı mağlubiyeti önleyemedi. Banvit'te ise Erkan ve Lucas 10'ar sayı kaydetti.
(ORA)

02.02.2013 18:49:24 TSI

Editör: Wan Haber