Barajı geçerek 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatlarına katılma hakkı elde eden görme engelli milli atlet Mustafa Küçük, Türkiye'nin kota problemine takıldı. Küçük, 2013 yılının Temmuz ayında Fransa'nın Lyon şehrinde yapılacak Dünya Şampiyonası'na daha güzel şekilde hazırlanmak için kendisine verilmesi gerektiğini söylediği 60 Cumhuriyet altınını istiyor.
Görme engelli milli atlet Mustafa Küçük, seçmeleri başarıyla geçerek 2012 Londra Paralimpik Oyunlarına gitmeye hak kazandı ancak kota problemine takıldı. 7 yıldır atlet olan ve 200 ile 400 metrede Türkiye'de başarılı bir kariyere sahip olan Küçük, dereceye girdiği için kendisine ödenmesi gerektiğini belirttiği 60 Cumhuriyet altının verilmesini istiyor.
Küçük, maddi imkansızlıklardan dolayı 2013 yılında Fransa'nın Lyon şehrinde yapılacak Dünya Şampiyonası'na yeterince hazırlanamadıklarını belirterek, "2012 Olimpiyatlarına katılmakla belirlenen dereceyi Hollanda'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 4. olarak hak ettim. Olimpiyatlara gidemedik. Dereceyi geçtiğimiz için antrenörlere ve sporcuya ödülün verileceğini söylediler. Yarışlara daha önce ülke olarak yeterli seviyede katılmadığımız için Türkiye'ye verilen katılım barajının kısıtlandığı söylendi. Toplam 8 kişi barajı geçmesine rağmen bunların içinden sadece 2 kişi görme engelliler adına olimpiyatlara gitmeye hak kazandı. Bunların belirlenmesi ile ilgili belli kurullar toplandı. Yazılı ve sözlü olarak bize katılamayacağımız söylendi. Olimpiyatlara gitmesi gereken sporculara ödeme yapılmış. Barajı geçmemize rağmen antrenörüm ve ben mahrum kaldık. Bazı yerlere başvurular yaptık. Bize olumlu dönüş olmadı. Kurulun belirlemiş olduğu 2 kişi katıldı. Bu ödülü alabilmiş olsaydık dünya şampiyonası için daha iyi çalışmalar yapabilirdik. Şu an istediğimiz gibi çalışamıyoruz" dedi.
Mustafa Küçük'ün antrenörü Yılmaz Kaya ise, "Ödülü almış olsaydık daha iyi hazırlanırdık. Dünya Şampiyonası'na katılacağız. Mustafa şampiyonada madalya kazanmak istiyor" şeklinde konuştu.
(AF-MŞ-GS-Y)

02.02.2013 10:50:12 TSI

Editör: Wan Haber