İstanbul’da ‘Yavuz Sultan Selim’ adı verilen 3. köprünün Beykoz Çavuşbaşı mevkii bağlantı yolu çalışmaları kapsamında inşası süren viyadükte akşam beton dökülürken kalıp açıldı ve göçük yaşandı. Beton kalıpların üzerinde çalışan 5 işçiden 3’ü aşağı düşerek hayatını kaybetti. İşçilerden Lütfü ve Yaşar Bulut adlı kardeşlerin cenazeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait bir ambulansla Yalova’nın Tavşanlı Beldesine getirildiler. Tavşanlı Merkez Camisindeki cenaze namazı öncesinde taziyeler kabul edildi. Cenaze töreninde ağabeyleri ile aynı şantiyede çalışan ve gözlerinin önünde 2 ağabeyini de kaybeden Sonay Bulut’un gözyaşlarını boğuldu. Ölenlerden Lütfullah Bulut’un en büyük oğlu Furkan Bulut (18) ise amcasına sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Cenaze törenine AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da katıldı. Ölen işçiler gibi aslen Ordulu olan Coşkun aynı kazadan sağ kurutulan Sonay Bulut’a taziyelerini bildirdi. Sonay Bulut ise kaza anını yine yaşlı gözlerle vekil Coşkun’a anlattı. AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun daha sonra ölen işçilerden Lütfullah Bulut’un eşi Güllüman Bulut’un yanına giderek kazadan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

OĞLU 1 HAFTA SONRA ASKERE GİDECEKTİ

Diğer yandan hayatını kaybeden işçilerden Lütfullah Bulut’un oğlu Furkan Bulut’un ise 1 hafta sonra vatani hizmetini yapmak üzere askere gideceği öğrenildi. Babasını cenazesinde amcasına sarılarak gözyaşları döken genç, cenaze namazında da hayatta kalan amcasının koluna girerek saf tuttu.

Tavşanlı Merkez Camisi’nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında omuzlara alınan iki işçinin naşı Tavşanlı Belde Mezarlığında toprağa verildi.

Editör: Wan Haber