Özel İstanbul Hastanesi Beyin Cerrahisi Op. Dr. Oğuz Özel, hastada beyin kanaması olduğunu ve hastaneye ölüme yakın bir noktada geldiğini belirtti. Özel, “Hastamız daha önce başka hastanede 5-6 gün beyin kanaması nedeniyle takip edilmiş, ancak durumu kötüye gidince bize gönderildi. Hasta bize geldiğinde solunumu durdu duracak haldeydi. Hemen hastamızı ameliyata aldık. Başarılı geçen ameliyatın sonunda hastamız hayata döndü. Onu bu halde görmekten dolayı çok mutluyuz” dedi.


Van’da bu tür ameliyatların daha önce yapılmadığına vurgu yapan Dr. Özel, “Bu tür ameliyatlar Van’da çok yapılan ameliyatlar değil. Son dönemlerde herkes beyin kanamasından gelen hastaların kurtulabileceğine pek inanmıyor. Gözden kaçıyor ve yapılmıyor. Ancak biz yaptığımız ameliyat sonrasında bu tür hastaların da yaşayabileceğini gösterdik” ifadelerini kullandı.


Özel İstanbul Hastanesi olarak her şeyin son ana kadar yapılması gerektiğine inandıklarını ifade eden Özel, “Kurtulabilecek bir hemotomsa, ya da yapılabilecek bir şey varsa sonuna kadar yapılması gerektiğine inanan bir hastaneyiz. Hastamız da bize son noktada geldi. Ancak şu anda sağlık durumu iyi. İnşallah daha da iyi olacak. Hastamız ileriki süreçte yürümekte biraz zorlanacak ama o da zamanla düzelecektir” şeklinde konuştu.
Babasının beyin kanaması geçirmesi nedeniyle başka hastaneler tarafından alınmadığını ifade eden İsmet Düdük ise, çok mutlu olduğunu belirterek, “Başka hastanelerin kabul etmediği babamı, İstanbul Hastanesi kabul etti. Şu anda babamın sağlık durumu gayet iyi. Ben başta Oğuz hocamız olmak üzere tüm Özel İstanbul Hastanesi yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Wan Haber