Aydın’da, semt pazarlarında satış yapan iki çocuk babası emekli Hasan Fidan, 14 Nisan 2012 tarihinde bankadan çektiği 10 bin TL ve biriktirdiği 45 bin TL’yi yanına alarak beğendiği bir evi almak için emlakçıyla görüşmeye gitti. Bir daha evine dönmeyen Fidan’ın ailesi, üç gün sonra polise başvurdu ancak geçen bir yılda herhangi bir sonuç elde edilemedi. Koah rahatsızlığı nedeniyle sürekli ilaç kullanan ve yapılan sorgulamada emekli maaşını çekmediği ve hiç bir eczaneden ilaç almadığı belirlenen Fidan’ın ölmüş olabileceğinden şüphelenen polis soruşturmayı derinleştirdi.


Hasan Fidan’ın son olarak görüştüğü emlakçı H.K. ile ortağı bayan H.Z’yi yeniden ifadeye çağıran Aydın Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin sorgusu sonucu H.K. ve H.Z. cinayeti işlediklerini itiraf etti.


Ev almak için görüştükleri Hasan Fidan’ı parası için öldürdüklerini itiraf eden zanlıların, “Kendisiyle ev satımı konusunda anlaştık. Parayı aldıktan sonra bir ev daha olduğunu, isterse burayı da gösterebileceğimizi söyledik. Getirdiğimiz bu evde başına tara ile vurarak öldürdük. Akşam kimsenin görmediği bir sırada bahçeyi kazıp gömdük üzerine beton döktük” şeklinde ifade verdikleri öğrenildi. Zanlıların ifadelerinin ardından Villakent evlerinin bulunduğu sitenin bahçesinde gece yarısı kazı yapıldı. Bahçedeki üzerine beton dökülmüş alanda yapılan kazıda, 1,5 metre derinlikte Fidan’ın battaniye ve naylona sarılı çürümüş cesedine ulaşıldı. Fidan’ın cesedi otopsi için Aydın Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Cinayeti Villakent’in içindeki kiralık bir evde işledikleri öğrenilen zanlıların, çevredeki ev sahiplerine “Ev rutubet alıyor. Kazıp izolasyon yapacağız” diyerek evin bahçesini kazdıkları öğrenildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar yüzlerini gizledi.

 

Editör: Wan Haber