Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen Sakine Cansız'ın amcası Hüseyin Yıldırım, "Devletin attığı bir adım vardı. Bir barış ortamı yaratırken, kalkıp savaş kışkırtıcılığı yapanlar var. Buna karşı tüm Türkiye halkı, Türkiye demokrat ve devrimcilerinin tepkilerini ortaya koyması gerekiyor" dedi.
Tunceli'nin Moğultay Mahallesi'ndeki evinde olayla ilgili konuşan Sakine Cansız'ın amcası Hüseyin Yıldırım, "Sakine, küçüklüğünden beri aile içerisinde çok zeki, temiz ve asil bir kızımızdı. O asilliğini kendi halkı için, kendi özgürlüğü için verdi. Kendi gençliğini ve her şeyini inandığı dava için verdi. Biz de bu açıdan ona saygı duyuyoruz. Mücadelesine de saygı duyuyoruz" diye konuştu.
"Sonucunun böyle olmaması lazımdı" diye devam eden Yıldırım, "Biz böyle hain kurşunlara hedef olmasını istemiyorduk. Ama yine de kendi mücadelesi ve onuru için katledilmiştir" ifadelerini kullandı. Herkesin bu olaya tepki göstermesini isteyen amca Yıldırım, "Devletin attığı bir adım vardı. Bir barış ortamı yaratırken, kalkıp savaş kışkırtıcılığı yapanlar var. Bu barışı istemeyenler var. Buna karşı tüm Türkiye halkı, Türkiye demokrat ve devrimcilerinin tepkilerini ortaya koyması gerekiyor" dedi.
(HY-AKK-OK-Y)

10.01.2013 17:58:27 TSI

Editör: Wan Haber