DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Bağlar İlçesi 10 Nolu Sağlık Ocağı'nda temizlik işçisi olarak çalışan Şeyhmus Yıldız, 21 Ağustos günü aynı sağlık ocağında çalıştığı hemşire Özlem Görükmez ile noter katibi Özlem Akdağ'ı tabancayla öldürdükten sonra, aynı silahla intihara teşebbüs etti. 
 
Yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan Şeyhmus Yıldız, iyileştikten sonra tutuklanarak cezaevine konuldu. Yıldız'ın öldürdüğü kadınlardan Özlem Görükmez'in cenazesi Eğil İlçesi'nde toprağa verilirken, Özlem Akdağ ise merkez Bağlar İlçesi'ndeki Yeniköy mezarlığında defnedildi.
 
17 GÜN SONRA O DA ÖLDÜ
Şeyhmus Yıldız ise 7 Eylül günü cezaevinde fenalaşarak hastaneye götürülürken yolda öldü. Yıldız'ın cenazesi de yakınları tarafından öldürdüğü Özlem Akdağ'ın Yeniköy Mezarlığı'ndaki mezarının yakınına defnedildi. 
 
Ailelerin mezarlık ziyareti sırasında karşılaşıp gerginlik yaşaması üzerine Akdağ ailesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Katilinin, Özlem Akdağ'ın mezarına yakın defnedilmesine tepki gösteren Akdağ ailesi mezarın başka yere taşınmasını istedi.
 
Ailenin talebini değerlendiren başsavcılık, mezarın başka bir yere taşınmasına karar verdi. Karar üzerine belediye görevlileri mezarlığındaki Şeyhmus Yıldız'ın mezarını açarak cenazesini ailesine teslim etti. Şeyhmus Yıldız'ın cenazesi ailesi tarafından Ergani İlçesi'ne götürülerek defnedildi.
 
DHA - Felat BOZARSLAN / Bayram BULUT
Editör: Wan Haber