Adana'da, 23 bin lira borçlu olduğu arkadaşını öldürdükten sonra mevlidine katıldığı ortaya çıkan zanlı tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, olay 4 Ocak 2013 tarihinde merkez Karaisalı ilçesine bağlı Bekirli köyünde meydana geldi. İddiaya göre, motosikletiyle seyir halindeki bir kişi, ormanlık alanda bir şahsın yerde yattığını gördü. Yanına gittiği kişinin silahla vurulmuş olduğunu fark eden motosiklet sürücüsü, jandarmayı ve 112 Acil Servis'i aradı.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ekipleri ise cinayeti çözmek için araştırma yapmaya başladı.

MEZBAHANE MAKBUZUNDAN ŞAHSIN İSMİNE ULAŞILDI
Jandarma yaptığı çalışmada, şahsın üzerinden kimlik bilgisine ulaşamadı. Ancak şahsın üzerinden çıkan ve kimden ne kadar hayvan alacağını yazdığı mezbahane makbuzundan yola çıkılıp mezbahaya giderek yapılan araştırmada, şahsın 34 yaşında evli ve 7 çocuğu olan Seyithan Dağ olduğu belirlendi.
Jandarma daha sonra, cinayeti kimin işleyebileceği üzerine araştırma başlattı. Dağ'ın en son sürekli iş yaptığı ve Cumali D. (51) ile birlikte görüldüğü tespit edilirken, jandarma Cumali D.'yi gözaltına aldı. Ancak Cumali D., arkadaşının borcunu verdikten sonra regülatör köprüye bıraktığını söyledi. Bunun üzerine ise jandarma şahsı serbest bıraktı.
Jandarmanın yaptığı çalışma ve elde ettiği deliller sonucunda tekrar gözaltına alınan Cumali D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlı, arkadaşını öldürmediğini iddia etti.
Bu arada Seyithan Dağ, 5 Ocak'ta yapılan cenaze töreninin ardından Burak Mezarlığı'nda toprağa verildi. Evinin önünde ise taziye çadırı kuruldu.

ÖLDÜRDÜĞÜ ARKADAŞININ MEVLİDİNE KATILIP YEMEK YEDİ
Dağ'ın ölümünün 4. gününde babası ve kardeşleri tarafından mevlid okutulurken, Cumali D.'nin de mevlide katıldığı ortaya çıktı.
Seyithan Dağ'ın ağabeyi Hüsamettin Dağ, mevlide Cumali D.'nin de geldiğini belirterek, "Cumali önce benim yanıma gelip bana sarılıp ağlayarak; 'bu caniliği kim yaptı, nasıl kıydılar kardeşime" diyerek daha sonra kardeşimin çocuklarını sevdi. Cumali D. daha sonra da masaya oturdu. Dualar okunduktan sonra yemek servis edildi. Yemekten iki lokma aldıktan sonra; 'kardeşimin yemeği benim boğazımdan geçmedi, iki lokma aldım boğazıma düğümlendi, ben yiyemeyeceğim' diyerek kalkıp bana başsağlığı dileyip ayrıldı" dedi.
Hüsamettin Dağ, Cumali D.'den kardeşini öldürmüş olabileceğinden şüphelendiğini ancak jandarmanın kendilerine sakin olmaları gerektiğini söylediği için hiçbir şey söylemediğine dikkat çekerek şöyle devam etti:
"Benim kardeşime Cumali'nin 23 bin lira borcu vardı. Cuma namazı vakti Cumali gelip namaza gitmeden alıp götürmüş. Kardeşim; 'Cuma namazını kılalım sonra gidelim' demiş ancak Cumali 'günahın vebalin benim boynuma' diyerek kardeşimi götürüp Karaisalı'nın köyünde öldürmüş. Daha sonra ise mezbahaya gelip bir bardak su içtikten sonra; 'Seyithan'a borcumu ödedim bu su gibi soğudum' dedikten sonra oradan ayrılmış ama akşam üzeri benim kardeşimin öldüğü haberi geldi. Benim kardeşim Cuma namazından sonra bu adamdan başkasıyla gitmedi, bunu herkes biliyor. Benim kardeşim ağabeyim dediği, ekmek verdiği, çok güvendiği kişi tarafından öldürüldü."
Cumali D.'nin kardeşini öldürmediğini söylediğini hatırlatan Dağ, jandarmanın şahsı yakaladıktan sonra mahkemenin tutukladığını hatırlatarak, "Bu adam öldürmedi de mahkeme niye tutukladı. Jandarma bütün delilleri ortaya koymuş. Kardeşim o gün Cumali'den başkasıyla görüşmemiş, biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.
(FKE-SO-Y)

24.01.2013 10:15:58 TSI

Editör: Wan Haber