Adana Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, iş yerlerinde kullanılan her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin, periyodik muayene müracaat süresinin 28 Şubat 2013 tarihinde sona ereceğini bildirdi.
Özdoğan, yaptığı açıklamada, kamu yararına uygun olarak, ölçü ve ölçü aletlerinin, doğru ayarlı kullanımının sağlanması için iki yılda bir yapılan muayene ve damgalama işlemlerinin vaktinde tamamlanması için işyeri sahiplerinin başvurular konusunda da duyarlı olmasını istedi.
3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'na aykırı davrananlara idari para cezaları uygulandığına da işaret eden Özdoğan, "İlimizde bulunan her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin, muayene ve damgalanması, ilgili kanun hükümlerine göre, İl Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Kanuna göre; ölçü ve ölçü aletlerinin iki yılda bir muayene edilerek damgalanması zorunludur. Ölçü ve ölçü aletlerinin 2013 yılı periyodik muayenesi için müracaatlar 28 Şubat 2013 Perşembe günü mesai bitiminde sona erecektir. İki yıllık damga süresini doldurmuş, ölçü ve ölçü aletlerinin, muayenesi yaptırılmadan kullanılması yasaktır" dedi.
Damgalanmamış, damga süresini geçirmiş veya damgaları iptal edilmiş, damgası kopmuş, bozulmuş ölçü ve ölçü aletlerinin kullanılması ve alım satım yerlerinde bulundurulmasının suç teşkil ettiğini de ifade eden Özdoğan, şunları söyledi:
"Uzunluk ölçüleri, hacim ölçüleri, 5 kilograma kadar hassas olmayan kütle ölçüleri, masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar ve çekeri 2 bin kilograma kadar olan baskülleri bulunanlar, Adana Büyükşehir Belediyesi Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluğu ile Ceyhan ilçesinde bulunan Ceyhan Belediyesi Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurlukları'na müracaat edeceklerdir.
2 bin kilogramın üzerindeki kantar, baskül, terazi, taksimetre, LPG ve akaryakıt sayacı gibi ölçü ve ölçü aletlerini kullananlar ise periyodik muayene müracaatlarını, en geç 28 Şubat 2013 tarihinde mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüze yapmaları zorunlu bulunmaktadır. İş yerlerinin, ileride mağduriyet yaşamamaları açısından kurallara uymaları menfaatlerine olacaktır."
(ADN-Y)

10.01.2013 11:50:20 TSI

Editör: Wan Haber