Özellikle bölgedeki çatışma ortamının dolaylı olarak et fiyatlarına olumsuz yansıdığını ifade eden Van esnafı, satışlarda bir durgunluk yaşandığını söyledi. Ülkedeki sıcak gelişmelerin her şeyi olumsuz etkilediği gibi esnafı da etkilediğini ifade eden Van Et ve Tavuk Sarayı işletmecisi Hacı Tumar, “Şu anda et fiyatları yüksek. Bunun sebebi bölgede yaşanan olaylardır. Daha önce satışlarımız iyiydi, ama şimdi azaldı. Fiyatların yükselmesinde Kurban Bayramı’nın etkisi olduğu söylemlerine inanmıyorum. Etin pahalı olmasının sebebi Kurban Bayramı değil, bölgedeki olaylardır” dedi.

Et fiyatlarının 22 ile 30 TL arasında değiştiğini belirten Tumar, vatandaşların kırmızı et yerine beyaz ete rağbet gösterdiğini sözlerine ekledi.

Barış Et ve Tavuk Merkezi işletmecisi Zafer Barış ise, özellikle dana eti fiyatlarının pahalı olduğunu ifade ederek, bununda düzensizlikten kaynaklandığını, Kurban Bayramı’ndan kaynaklanmadığını söyledi.

Vatandaşlar ise, fiyatların yüksek oluşundan dolayı ancak ayda bir kırmızı et alabildiklerini belirterek, bazı ailelerin ise hiç kırmızı et alamadıklarını ifade ettiler.

Editör: Wan Haber