Abdullah Öcalan’ın 67. doğum günü Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyünde kutlandı.İlçenin tüm giriş ve çıkışlarında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. 18 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Valiliğince kent genelinde 6 gün boyunca yürüyüş ve miting gibi etkinliklerin yasaklanmasının ardından alınan güvenlik önlemleri sürüyor.

GÜVENLİK UYGULAMALARI ARTTIRILDI

Abdullah Öcalan'ın, bugün Halfeti ilçesinde doğum gününün kutlanması ihtimaline karşı ilçenin tüm giriş noktalarında güvenlik uygulamaları artırıldı. Şanlıurfa ve farklı kentlerden gelen yaklaşık 2 bin güvenlik görevlisi, ilçenin 5 farklı noktasında kimlik kontrolleri ve araçlarda arama yapıyor.

3-473.jpg

HDP'Lİ VEKİLLER VE AKRABALAR DIŞINDA İZİN YOK

Halfeti ilçe girişinden itibaren arama noktaları kuran polis ve jandarma, köye, HDP’li milletvekilleri ve Abdullah Öcalan’ın yakınları dışında kimseyi almadı. Köye gidip Abdullah Öcalan’ın doğduğu evin önünde toplanan kalabalık, yaklaşık bir saat boyunca evin önünde oturdu.

DİLEK ÖCALAN DA KATILDI

Kutlamalara, Abdullah Öcalan’ın yeğeni HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan da katıldı. Abdullah Öcalan’ın bu yılki doğum gününde pasta kesilmediği belirtildi. HDP'li milletvekilleri ve Öcalan'ın yakınları basın açıklaması yaptıktan sonra köyden ayrıldı.

18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Son 4 günde Halfeti ilçesi girişinde yapılan kontrollerde 18 kişi gözaltına alındı.

7-097.jpg

6 GÜN BOYUNCA YASAK SÜRECEK

Şanlıurfa Valiliğince, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesine istinaden, kentte bazı güvenlik önlemleri alındığı, yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki etkinliklerin 1-6 Nisan'da il merkezi ve ilçelerde yasaklandığı duyurulmuştu.

Editör: Wan Haber