Altıncı eseriyle okuyucu karşına çıkan Raşel Rakella Asal, heyecanını 'Cecile benim' diyerek paylaştı. Her yazarın yarattığı karakterle ister istemez bütünleştiğini anlatan Asal, kitap buluşmalarıyla yazarları okurlarla buluşturduğu için Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a teşekkür etti. Raşel Rakella Asal, uzun araştırmalar sonucu yazdığı eseri şu sözlerle anlattı: "Edebiyat yolculuğuna çıktığım zaman, araştırmanın yazarken ne kadar önemli bir rol oynadığını öğrendim. Bir yapıtın oluşmasını sağlayan en önemli öğelerden biri de etkileşim. Cecile'i tasarlarken Polonya'daki Nazi kamplarını, gettoları gezdim ve gettolarda yaşamış insanlardan yola çıkarak yazdım."
Zübeyde Seven Turan'ın yönettiği ve söyleşi havasında geçen kitap tanıtımı ve imza gününe Şair, Yazar Prof. Dr. Yusuf Alper, Dokuz Eylül Üniversitesi Dilbilim Bölümü kurucusu Semiramis Yağcıoğlu, Eğitimci, Eleştirmen, Yazar Hülya Soyşekerci ve İbrahim Oluklu konuşmacı olarak katıldı.
Etkinlik sonunda, ikinci Dünya Savaşı'nı yaşamış Cecile'in geçmişinden gizler taşıyan roman, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın armağanı olarak katılımcılara dağıtıldı. Yazar son kitabını okurları için imzaladı.
(AH-Y)

03.02.2013 10:25:34 TSI

Editör: Wan Haber