Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerine yapılan yoğun askeri sevkiyatın ardından, okullarda eğitim tatil edildi, öğrenci yurtları boşaltıldı, devlet hastanelerine de ‘personeliniz ve malzemeleriniz hazır olsun’ şeklinde talimat verildi.

MEB’in talimatı üzerine Cizre’den ayrılan bir öğretmen İleri Haber’den Meryem Yıldırım’a konuştu. Müdürünün kendisine “Cizre’den çıkın” dediğini söyleyen öğretmen “Arkadaşlara atılan mesajlarda da ‘Seminere gönderiliyorsunuz’ deniyor ama herkes bunun gerçek olmadığını biliyor” ifadelerini kullandı. Cizre’de büyük bir kaos olduğunu anlatan öğretmen, müdürün eğitimin ne kadar süreyle tatil kalacağı sorusuna “Bilmiyorum” yanıtını verdiğini sözlerine ekledi.

Eğitimcilerin verdiği bilgiler arasında bir anaokulunun anahtarlarını Emniyet’in almış olması da var. Okulların karargah olarak kullanılabileceğini düşünen öğretmen, “Yurtları da boşaltıp polisleri, özel harekatçıları oraya yerleştiriyorlar. Operasyon esnasında kullanacaklar” diye konuştu.

Silopi’de okul bahçeleri
Silopi’de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün Twitter’dan bugün paylaştığı bir fotoğrafta da okul bahçelerinin güvenlik güçlerinin TIR’larıyla dolduğu görülüyor. (İleri Haber, ZETE)

Editör: Wan Haber