Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Demirciköy beldesinde eski okul binası müzeye dönüştürülürken, halkın bağışladığı yüzlerce tarihi eser ziyaretçilerini beklemekten yorgun düştü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Demirciköy beldesinde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan 86 yıllık ahşap okul binasını 2010'da 50 bin lira harcayarak müzeye dönüştürdü. 700 yıllık mazisi bulunan beldede vatandaşlar ellerinde ata yadigarı tarihi eşya, malzeme, kitap, dergi, fotoğraf ve belgeleri müzeye bağışladı. Bağışlanan bini aşkın tarihi eşya ve evrak Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanlarınca müzeye yerleştirilerek vatandaşların ziyaretine açıldı.
Demirciköy Belediye Başkanı Turan Sümer, yeterli tanıtım yapılamadığından müzenin ilgi görmediğini ve kaderine terk edildiğini ifade ederek, "Ecdadımızın eserlerinin sergilendiği müzemize gözümüzün içi gibi bakıyoruz. Koruma ve kollama görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Fakat müzemizin kapısını ziyaret için kimsenin açmaması bizi üzüyor. Hiç değilse okullarımız, kaplıcalarımızdaki yöneticilerimiz, ilçe merkezine 4 kilometre mesafedeki müzemize turlar düzenleyip hem öğrencilere hem de ilçemize gelen yerli ve bayancı turistlere müzemizi gezdirebilirler. Gelsinler, 700 yıl önce ecdadımız neler kullanmış, neler giymiş, hangi eserleri okumuş görsünler" şeklinde konuştu.
Emekli öğretmen İsmail Hakkı Hacıoğlu ise, "Şu anda müzeye dönüştürülen tarihi okulumuzun mazisini en iyi ben bilirim. Bu okulda yıllarca öğretmenlik yaptım. Ziyaretçilerin geleceğini günü dört gözle bekliyoruz" dedi.
Bekir Özer, "Demirciköy'deki müzemizde sergilenen eşyalar belki de Türkiye'nin birçok il veya ilçesinde yoktur. Geçmişi geleceğe taşıyan pek çok eserin sergilendiği müzemizin ilgisizliğine hayret ediyorum. Sergilenen eserler 100 yıldan aşağı değil" dedi.
(MY-EFE-MŞ-Y)

19.01.2013 12:56:55 TSI

Editör: Wan Haber