Muradiye ilçe merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan 45 haneli Karavil mezrasının 2 derslikli Müzeyyen-Raif Kürümoğlu İlkokulu, geçen cuma günü biri kadrolu, biri sözleşmeli 2 öğretmenin kararıyla yarıyıl tatiline başladı. Bu olay yardımsever vatandaşların gönderdiği kışlık giyecek ve çeşitli malzemeleri öğrencilere dağıtmak için dün gelen yetkililerin ziyareti sırasında ortaya çıktı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kütükçüoğlu, öğretmenlerin kendilerine bilgi vermeden gittiğini, gerekli işlemleri yapacaklarını söylemişti.

Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, okulda görevli olan kadrolu asker öğretmen hakkında soruşturma başlatıldığını ve ücretli öğretmenin de işine son verildiğini söyledi. İl ve ilçelerden uzaktaki köy okullarında bu tür erken tatil ve benzeri durumların olabileceği okullar için müfettişleri görevlendirdiklerini belirten Kırekin, böyle bir durumla karşılaştıklarında görevli kişiler hakkında yasal işlemleri hemen yapacaklarını ifade etti. Bir eğitimci olarak öğretmenlerin 180 günlük çalışma sürelerinin dolu dolu geçirmelerini talep ettiklerini aktaran Kırekin, “Dün daha bu olaydan haberimiz olmadan önce, il ve ilçelerimizdeki okullarımıza bu konuyla ilgili yazı gönderdik. Gönderdiğimiz yazıda derslerin karne gününe kadar devam etmesini ve öğrencilere karnelerinin öğretmenleri tarafından verilmesini istediğimizi belirttik. Dersleri erken kesen öğretmenler hakkında gereken işlemleri yapacağımızı ifade etmiştik. Ne yazık ki gönderdiğimiz yazı daha gitmeden böyle bir durum ortaya çıktı" dedi.

Editör: Wan Haber