Yönetmelikteki “Okul içinde baş açık” ibaresi“okullarda yüzü açık” şeklinde değiştirildi. Bu değişiklikle okulda türban takılmasına izin verilmiş oldu. Ancak “yüzü açık” düzenlemesi ile “peçe” ve “çarşaf” gibi giysilerin giyilmesinin de önüne geçilmiş oldu. Ayrıca, tıpkı üniversitelerde türban takılmasına ilişkin tartışmalarda olduğu gibi, türbanın tüm okul yerleşkesinde takılıp takılamayacağı tartışmasının önüne, “okul içinde” ibaresinin “okullarda” olarak değiştirilmesi ile geçilmiş oldu.

ANAOKUL VE İLKOKULDA YASAĞA DEVAM

Oku löncesi eğitim kurumları ile birlikte, ilkokul, ortaokul ve liseleri de kapsadığından, türbana vize veren “okullarda başı açık” düzenlemesine bir istisna maddesi getirildi. Yönetmeliğe “Okulöncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda okul içinde başı açık bulunur” maddesi eklenerek, türban yasağının anaokullarında ve ilkokullarda devam etmesine karar verildi.

SÜRPRİZ YASAK PİERCİNG VE DÖVME

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, sadece türban yasağının sonlandırılmasından söz ederek konuyu “özgürlük” açısından ele aldıklarını söylemişti. Ancak yönetmelikle başka bir yasak uygulamaya konuldu. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsayan yönetmeliğe “vücuda dövme yapamaz” ve “piercing takamaz” hükümleri eklendi

Editör: Wan Haber