Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, lise ve dengi okullarda akademik standartta tiyatro eğitiminin verilebilmesi için örnek bir uygulama başlatıyor.
Kentte yaşayan daha fazla yurttaşın sanatsal eğitim olanaklarından yararlandırılması, tiyatro özelinde bilgi ve farkındalıklarını artırmak amacıyla sürdürülen tiyatro okulu, genç sahne ve tiyatro özelinde kurumsal işbirliğinin geliştirilmesini hedefliyor.
Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında başlatılan çalışma ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde lise ve dengi okullar için iki farklı uygulama hayata geçiriliyor. Bunlardan birisi, Şehir Tiyatroları sanatçıları tarafından öğrencilere 'Türkiye'de tiyatro sanatının yeri', 'Tiyatro ile mesleki anlamda ilgilenmek için izlenecek yol' ve 'Tiyatro mesleğinin çalışma alanları' konulu seminerler verilmesi.
Bir diğeri ise tiyatro sorumlusu öğretmenlere dönük 'Oyun seçimi', 'Oyunculuk çalışmaları', 'Dramaturji', 'Sahneleme Teknikleri' ve 'Süreç yönetimi' seminerleri verilmesi. Özellikle öğrencilerin dersleri aksatmaması için ders saatleri dışında programlanan seminerler tamamen ücretsiz olacak.
(UU)

15.01.2013 12:34:27 TSI

Editör: Wan Haber