Gaziantep'te bir ilkokulu ziyaret eden Gaziantep Valisi Erdal Ata, anasınıfı ve ilkokul 1., 2., 3., ve 4. sınıf öğrencilerine süt dağıttı.
Gaziantep Şahinbey Hürriyet İlköğretim Okulu'nda yapılan süt dağıtımına Vali Ata'nın yanı sıra Gaziantep Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve çok sayıda idareci katıldı.
Süt dağıtımı esnasında öğrencilerle konuşan Vali Ata, öğrencilere sütün faydalarını anlattı. Süt dağıtımı sonrası açıklama yapan Vali Ata, Gaziantep'te faaliyet gösteren 614 okuldaki 200 bin 516 öğrenciye haftada 3 gün süt dağıtılacağını belirtti. Vali Erdal Ata, bu yılın sonu itibariyle 2 milyon 33 bin 469 litre sütün, öğrencilere dağıtılacağını kaydederek, "Geçen sene başlanan bu uygulama bu sene de daha organize daha düzenli bir şekilde başlatıldı. 81 vilayetimizde olduğu gibi ilimizde de başarıyla uygulanacak. Çocuklarımızın beslenmesine katkıda bulunacağı gibi aynı zamanda süt üreticisi vatandaşlarımıza da katkıda bulunacak. Özellikle bahar aylarında süt üretimi fazla olduğu için piyasadaki fiyatlar düşüyordu. Bu proje sayesinde hem çocuklarımız beslenmiş olacak hem de süt üreticileri desteklenecek. Bu proje sayesinde onlara bir nebze de olsa katkımız olacaktır. Ben, bu projenin uygulamasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda da aynı projeler artarak devam edecektir" dedi.
Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hükümetin almış olduğu karar gereği geçen yıldan beri öğrencilere süt dağıtımı yapıldığını ifade ederek "Bu yıl da süt dağıtımı başladı. Ben öğrencilerimize afiyet olsun diyorum. Çocuklarımızın çok daha sağlıklı beslenmesi, büyümesi, kalsiyum eksikliklerinin giderilmesinde çok büyük katkı sağlayacaktır. Özellikle süt alışkanlığının kazandırılması noktasında bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
(BB-Y)

20.02.2013 18:04:04 TSI

Editör: Wan Haber