İstanbul Emniyeti, seçim sandıklarının kurulu olduğu okul bahçelerinde, plakasız araçlar bulunduğu bilgisinin sosyal medyada paylaşılması üzerine harekete geçti. Polis merkezinden yapılan anonslarla tüm bölgelerdeki motorize polis ekipleri okullara yönlendirildi. Söz konusu araçlarla karşılaşılması halinde araçların kullanıcılarına cezai işlem uygulanması talimatı verildi.
 

Kürkçü: Plakasız araç sorunu bir an önce çözülmeli
İzmir’de ortaya çıkan plakasız araçlarla ilgili HDP İzmir Milletvekili Adayları Ertuğrul Kürkçü, İzmir Emniyet Müdürü ile görüştü. Görüşme sırasında Ertuğrul Kürkçü plakasız araçların bulunduğu okulların bilgisini vererek, araçların akibetini sordu. Emniyet Müdürünün de araçlarla ilgili ‘O araçların trafiğe çıkmasına bile izin vermeyiz, gerekli işlemleri yapacağız ve araçları çekeceğiz’ dediği öğrenildi.

Görüşme sonrası Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Ertuğrul Kürkçü “Bugün İzmir’de oy verme işlemi genel olarak sakin geçti ancak sayım anında sonuna gelinirken İzmir’de de apansız okul bahçelerinde plakasız sivil araçlara rastlanıldı. Kimilerinin fotoğraflar var, kimi araçların içlerinde polis kelepleleri ve polis kartlar var” dedi.

“Yetkilileri uyarıyoruz”
Konuyu İzmir Emniyet Müdürüyle görüştüğünü aktaran Kürkçü şunları söyledi “Umarım Emniyet Müdürünün dediği şekilde olur. Ortada kesin olmayan ama emniyete bağlı araç şüphesi var. Bu araçların okulların bahçesinde bulunması, seçim sonuçlarına manipüle edilmesi noktasında ciddi şüpheler getiriyor. Buna benzer bir çok örnek yaşandı. Yetkilileri uyarıyoruz, seçim sonuçlarının devlet gücüyle değiştirilmesini kabul edemeyiz, buna izin vermeyiz. Bir an önce esrarengiz araçlarla ilgili sorunun çözülmesini istiyoruz. Halkımız bu araçların fotoğraflarını çekmeli ve kayıt altına alarak partimize ve diğer partilerin kriz masalarına bildirmelerini istiyoruz. Gizli işlerin ifşa edilmesi açısında bu önemli. Oy çuvallarının bu araçlarla taşınmasına izin verilmemeli. Buna hakları var. Biz de bu durumu il ve ilçe seçi kurullarına şikayet edeceğiz.”

Plakasız araçların görüldüğü okulların listesi ise şöyle:

Maltepe Gülsuyu İ.Ö.O
Maltepe Kadir Rezzan Has İ.Ö.O
Prof. Abdullah Türkoğlu İ.Ö.O
Sarıyer Orgeneral Emin Alpkaya İ.Ö.O
Zeytinburnu Kazım Özalp İ.Ö.O
Esenler Oruç Reis İ.Ö.O
Göztepe Halil Türkan İ.Ö.O
Avcılar Mustafa Kemal Paşa İlahiyat Lisesi
Altunizade Hafız Özal İ.Ö.O
Kadıköy Mehmet Karamancı İ.Ö.O
Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Beşiktaş Ziya Kalkavan Denizcilik Lisesi
Esenyurt Bağlarbaşı İbrahim Özaydın İ.Ö.
Samandıra Cengiz Topel İ.O
Eyüp Cumhuriyet O.O
Esenler İbrahim Turhan Lisesi
Esenler Marasal Çakmak İ.O
Üsküdar Nezahat Ahmet Keleşoğlu İ.Ö.O
Yaman Dede İ.O
Levent Nimetullah Mahruk İ.O
Eyüp Alibeyköy İ.O
Sultangazi 75. yıl İ.O
GOP 23 Nisan İ.O
GOP Bekir Sami Dedeoğlu İ.Ö.O

(DHA Dokuz8 Haber, Fotoğraflar: Dokuz8 Haber)

Editör: Wan Haber