Malatya'da, ortaokullar arasında düzenlenen 'Okullar Sağlıkta Yarışıyor' adlı etkinlik sona erdi. Yarışmanın birincisi, Mustafa Kemal Özalper Ortaokulu oldu.
İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı'nın koordinatörlüğünde gerçekleşen ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile TV Malatya televizyonunun ortaklaşa düzenlediği Okullar Sağlıkta Yarışıyor adlı etkinlik, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde sona erdi.
Toplam 32 ortaokulun katıldığı yarışma finalinde, Kemal Özalper Ortaokulu birinci olurken, öğrencilerin hediyesi olan laptopları Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut teslim etti. İkinci olan Sadiye Ünsal Ortaokulu öğrencilerine hediyeleri olan fotoğraf makinelerini Prof. Dr. Cengiz Yakıncı verirken, üçüncü olan İbn-i Sina Ortaokulu öğrencilerine fotoğraf makinelerini ise Malatya Oto Servis Müdürü Erhan Erol teslim etti. Yarışmada dördüncü olan Hacı İbrahim Işık Ortaokulu öğrencilerine de fotoğraf makinesi hediye edildi.
Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, okulların yarışmaya ilgi gösterdiğini söyledi. Malatya Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ise, Malatya'da güzel bir projenin hayata geçirildiğini belirterek, projeyi başlatan Yakıncı'ya teşekkür etti.
(BK-SO-Y)

23.01.2013 17:42:15 TSI

Editör: Wan Haber