Akyazı Belediyesi, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akyazı Orman işletmesinin Akyazı genelinde tüm okulların ihtiyaç ve taleplerini karşılamak ve okulları daha sosyal hale getirebilmek adına başlatmış olduğu Okullar Hayat Olsun projesinin imzaları bugün atıldı.
Akyazı Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantının ardından protokol sözleşmeleri Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Akyazı Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Nuri Aylanç, ve Akyazı Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı tarafından imzalandı.
Bu protokol ile; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren tüm okulların Eğitim-Öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında Spor salonlarının ve Okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği yapılarak velilerin, mahallelilerin ve çevrenin hizmetine açılmasıdır.
Ayrıca, Protokol ile okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenlenerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Belediyeler ve ilgili Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde peyzaj ve tasarımının yapılması, ağaçlandırılması, Ekolojik okul bahçelerinin oluşturularak çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesi hedeflenmektedir.
Bu alt projenin amacı, "Okullar Hayat Olsun Projesi"nde belirlenen amaçlar çerçevesinde Okulların öğrenciler ve yetişkinlere "Hayat boyu öğrenme Merkezi" eğlenme, dinlenme aktivitelerine imkan veren "Yaşayan Güvenli Alanlar" haline dönüştürülmesidir.
Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı konuşmasında; "Bu ve benzeri projelerle halkın belki okullara ilgisini daha fazla çekmek eğitimin önemine dikkat çekmek aslında bu projeler gerçekten önemli projeler
Keşke bizim imkanımız olsa da bütün okulların çevre düzenlerini kendi yapmış olduğumuz projelerle gerçekleştirebilsek okullarımızın bina olarak değil çevre düzenlemeleri ile de örnek olmaları gerekir vatandaşımıza örnek olarak gösterilmesi gereken yerler olması gerekir inşallah bu ve benzeri projelerle bunları gerçekleştireceğiz. Biz şu anda okullarımızda özellikle engellilerimize yönelik okullara giriş ve çıkışları ile çalışmalarımızı yürütüyoruz bir yandan eksikleri olan okullarımızı da plan program dahilinde tespit ediyor kısa sürede gerekeni yapmak adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Okullarımızda fidan lama çalışmasının yapılması diğer projelerinin gerçekleştirilerek çevre düzenlemelerinin yapılması ve okullarımızdaki eksiklerin giderilmesi bizler için önemlidir. Eğitim ve Öğretime bu güne kadar ne denli önem verdiğimiz tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu desteğimiz her zaman da devam edecektir. Keşke Belediye bütçemiz daha fazla olsa da Okullarımıza daha da çok yardım yapabilsek daha çok eksiklerini giderebilsek bu projenin tüm Akyazı'ya hayırlı olmasını diliyor besmele ile de imzamı atıyorum" dedi.
(AY-RKO)

20.12.2012 17:53:18 TSI

Editör: Wan Haber