Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu "Okullar hayat Olsun" projesi ile Okulların boş zamanlarında, sadece öğrencilere değil aynı zamanda okul çevresindeki mekanlarda yaşayan mahalleli yetişkinlere de hizmet verilmesi planlanıyor.
Okullar hayat bulsun projesi ile spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği yapılarak velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer "hayat boyu öğrenme merkezi" eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren "yaşayan güvenli alanlar" haline dönüştürülmesi amaçlanıyor.
Erzurum'un Oltu ilçesinde Yasin Haşimoğlu İlköğretim Okulu'nda söz konusu proje kapsamında satranç ve aile eğitimi kursu açıldı. Okul Müdürü Ahmet Güneş, "Yasin Haşimoğlu İlkokulu olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ve Oltu Belediyesi ile İşbirliği protokol yaparak "Okullar hayat Olsun" projesi kapsamında okulumuzda ilk etapta "Satranç ve Aile Eğitimi" kursları açtık" dedi.
Okul Müdürü Güneş, "Biz de okul olarak spor alanlarımızı,bilişim sınıfı, çok amaçlı salonu ve kütüphanemizi mesai saatleri dışında açarak bu amaca hizmet etmekteyiz. Kurslarımız bir döngü içerisinde ve değişik kurslarla devam edecektir. Ayrıca kurslarımıza katılan velilerimize çeşitli aktiviteler ve gezi planlamaktayız" diye konuştu.
Proje kapsamında düzenlenen satranç kursunun açılış törenine Oltu Belediye Başkan Vekili Ekrem Cebeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş, Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, Yasin Haşimoğlu Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Nuri Çiçek, Ticaret Odası Başkanı Baki Karaca, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.
Kursa özellikle bayanların ilgisi dikkat çekti. Veliler böyle bir aktiviteyi kendilerine sunan öğretmenlere teşekkür ederek, "Bu kursu kendim ve çocuklarım için düşündüm. Zekamızın artacağına ve çocuklarınızın derslerinde başarılarının artacağını bildiğim için buradayım. Ufkumuzun açılacağı bir aktivite olduğunu düşünüyorum" dedi.
(DMA-AT-AŞ-Y)

06.12.2012 15:45:17 TSI

Editör: Wan Haber