Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamında İlimizde ilk defa Nigahi Soykan İlköğretim Okulu'nda açılan Zihinsel Engelliler İçin Öz Bakım Kursu sona erdi.
Okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonları ve okul bahçelerinin velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer "hayat boyu öğrenme merkezi" ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren "yaşayan güvenli alanlar" haline dönüştürülmesini amaçlayan "Okullar Hayat Bulsun" projesi Adana'da da devam ediyor. İlk kez Nigahi Soykan İlköğretim Okulu'nda açılan Zihinsel Engelliler İçin Öz Bakım Kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.
Düzenlenen törene Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bedrettin Uçkaç, Nigahi Soykan İlköğretim Okulu Müdürü Emin Akdal, Çukurova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Olgun, Okul İdarecileri ve kursiyerler katıldı.
12 Kasım 2012'de başlayan ve 14 şubat 2013 tarihinde sona eren kursla ilgili bilgi veren Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmeni Cemal Dağhan, 312 saatlik bu kursu bitiren kursiyerlerin, işsiz kalmadığını, resmi ve özel rehabilitasyon ve bakım merkezlerinde, hasta ve yaşlı bakım merkezlerinde,engelli bakım merkezleri ve sosyal hizmetlere bağlı olarak evde bakım hizmetlerinde çalışabileceklerini belirtti.
Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bedrettin Uçkaç ise Halk Eğitim Merkezi faaliyetlerini önemsediklerini, kalkınmanın önemli göstergelerinden birinin de vatandaşların yaygın eğitim faaliyetlerine katılıp katılmadıkları olduğunu, kendilerine başvuru yapan vatandaşların yeterli sayıda oldukları takdirde istedikleri bir alanda kurs açabileceklerini söyledi. Uçkaç, "Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, onlara kaliteli bir hayat sunabilmek için yapılan çalışmalara bu kurslarla katkı sağlamanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Bu nedenle kurs öğretmenlerimiz Cemal Dağhan ve Ayşe Kalsın Ateş'e, okul müdürümüz Emin Akdal'a, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Mehmet Olgun'a ve kıymetli kursiyerlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.
(FKE-Y)

19.02.2013 13:28:07 TSI

Editör: Wan Haber