Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Seferihisar Belediyesi arasında, İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'nda uygulanacak "Okullar Hayat Olsun" projesi protokolü imzalandı.
Kaymakam Şakir Erden'in ev sahipliğinde düzenlenen imza törenine, Belediye Başkanı Tunç Soyer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Faik Birlik, İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Osman Alabay katıldı. 4 yıl süre ile geçerli olacak olan protokole göre, Seferihisar İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'nun kültür salonunun, dersliklerinin, spor salonunun, kütüphanesinin, bahçesinin, yatakhanelerinin eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonları ve yaz aylarında Seferihisar Belediyesi ile işbirliği yapılarak velilerin, Seferihisar halkının, uluslararası projeler kapsamında yurt dışından gelen yabancı öğrencilerin, ulusal projeler kapsamında yurt içinden gelen öğrencilerin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer "hayat boyu öğrenme merkezi" ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren "yaşayan güvenli alanlar" haline dönüştürülmesi hedefleniyor. Böylelikle okul bina ve eklentileri ile bahçesinden yeterince yararlanılması, halkın artan mesleki, sosyal ve kültürel talebinin karşılanması, okul kaynaklarının etkin kullanılması, belediyelerin okul bina ve bahçesini okul saatleri dışında kullanarak hizmet üretmesi, belediye hizmetlerinin yaygınlaştırılması, kamu birimleri arasında işbirliğinin kurumsallaşmasına katkı sağlanması sağlanacak.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle uyumlu çalışmamız devam ediyor. İmzaladığımız protokol 4 yıl süreyle geçerli olacak. Okulumuz hafta sonları ve yaz aylarında kullanılabilir hale geliyor. Gençlerimize en iyi imkanları sunmak ve yurtdışından gelecek misafirlerimize Seferihisar'da daha iyi misafirperverlik yapma imkanı bulacağız. Bizde birçok etkinliği okulumuzda yapabilir hale geliyoruz. İlçe Kaymakamımıza, Milli eğitim Müdürümüze, Yibo Müdürümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
(AÖK-ERG-Y)

15.12.2012 16:47:32 TSI

Editör: Wan Haber