Antalya'nın Alanya ilçesinde 5 okuldan çok sayıda elektronik eşya ile bir sağlık ocağından 62 adet prezervatif çalan 2 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Alanya'da bir ay içerisinde 5 ayrı okul ve bir sağlık ocağından hırsızlık olayları meydana geldi. Girdikleri okullardaki güvenlik kamera kayıt cihazları, bilgisayarlar ve elektronik eşyaları çalan zanlılar, bir sağlık ocağından ise güvenlik kamerası kayıt cihazı ve 62 adet prezervatif çaldı. Zanlıları takibe alan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çalınan malzemelerin kayıtlarını ilçede bulunan elektronik eşya alım satımı yapan firmalar ve bilgisayar satıcıları ile paylaştı. Bu sırada bir dizüstü bilgisayarı Şevket Tokuş Caddesi'ndeki bir işyerine getiren Ü.M.P. (23), iş yeri sahibinin durumu polise bildirmesi üzerine polis tarafından yakalandı. Zanlı polis merkezindeki sorgusunda, okullardan çaldığı malzemeleri evinde sakladığını, hırsızlık olaylarını arkadaşı İ.Y. (22) ile birlikte gerçekleştirdiğini itiraf etti. Zanlıya ait Saray Mahallesi Şirinevler Sokak'taki evde yapılan aramada, çalıntı oldukları belirlenen 1 adet fotoğraf makinesi, 1 adet bilgisayar hard diski, 1 adet cep telefonu ve 1 adet dizüstü bilgisayar ele geçirilirken, polis zanlının suç ortağı olan arkadaşı İ.Y.'yi de evinde gözaltına aldı. Polis İ.Y.'nin gösterdiği yerde yaptığı aramada ise 1 adet 120 ekran LCD televizyon, 2 adet dizüstü bilgisayar, 4 adet güvenlik kamerası kayıt cihazı ve 2 adet masaüstü bilgisayar ele geçirdi. Bir kutu içerisinde ise sağlık ocağından çalındığı belirlenen 62 adet prezervatif bulundu.
Ele geçirilen çalıntı malzemeler, tutanak karşılığında hırsızlığın gerçekleştiği okullar ve sağlık ocağı yetkililerine teslim edildi.
(AB-SK-CC-Y)

21.02.2013 13:29:16 TSI

Editör: Wan Haber