Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Programlı Lisesi, Bahçecilik Bölümü için ilçede ilk kez sera yapımına başlandı.
Bahçecilik Bölümü öğrencileri için yapımına başlanan seranın 100 metrekarelik bir alana sahip olacağı belirtildi. Bahçecilik Bölümü'nde 18 öğrencinin bulunduğunu kaydeden Okul Müdürü Akif Kılıçaslan, "Öğretmenimiz Fatma Okut Kardaş'ın girişimleriyle belediyeye ait 100 metrekarelik alan tahsis edildi. Esnaflarımızın da desteği ile okulumuza sera kazandırıldı. Burada, öğretmenimiz önderliğinde öğrencilerimiz sera ürünleri yetiştirecek. Seramız hem öğrencilerimize, hem de çevredeki çiftçilerimize örnek olacak" dedi.
Seranın damlama sistemi ile sulanacağını belirten Müdür Kılıçaslan, "Üzeri izolasyonlu olacak, çevresi de naylonla kapatılacak. Isıtmalı ve ışıklandırmalı olacak. Sera yapımında bize destek veren ilçe esnafımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Projeye önderlik eden öğretmeni Fatma Okut Kardaş ise, yaptığı açıklamada, "Okulumuzda bahçecilik bölümü için bir laboratuarımız var. Viyolalar içersinde sebze yetiştiriyoruz. Burada yetiştirilen sebze fidelerini öğrencilerimizle birlikte seraya dikerek, ürün alınmasını sağlayacağız. Okul olarak iki hedefimiz var; seracılığı öğrencilerimize ve halkımıza öğretmek. Seradan alınacak ürünlerin bir aileye yetecek kazanç getirdiğini göstermeyi ve ilçede seracılığı yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Sera uygulaması ile öğrencilerimizin eline bir meslek vermiş oluyoruz" şeklinde konuştu.
(VS-ERG-Y)

05.01.2013 15:46:11 TSI

Editör: Wan Haber