Amasya'da bir okulda ders zili öğrencilerin isteğine göre çalıyor.
Yaklaşık 390 öğrencisi bulunan Cumhuriyet Ortaokulu'nda ders giriş ve çıkışlarında klasik zil sesi yerine Güney Koreli şarkıcı Park Jae Sang'ın fenomen haline gelen "Gangnam Style" şarkısı müziğinin yanı sıra ve Sarıkamış türküsünün de çalındığını belirten okul müdürü Muharrem Bostancı, "Her okulda klasik alıştığımız ziller var. Bizde de farklı bir uygulama var. Bunu fırsat eğitimi olarak kullandık. Günün anlam ve önemiyle ilgili müzikler dinletiyoruz. Öğrencilerimizin hangi müziği isterse dilek, şikayet kutusuna onu yazıyor. Tercihlerini alıyoruz" dedi.
Çanakkale Şehitleri Haftası ve Öğretmenler Günü gibi günlerde ders giriş, çıkışlarında hoparlörlerden mehter marşı, Mozart'ın Türk marşı ve keman konçertosu çaldığını, Sarıkamış Şehitleri Anma Günü'nde de Sarıkamış türküsünün dinletildiğini anlatan Bostancı, "Birkaç hafta önce de Gangnam müziğini çaldık. Öğrencilerimiz çok eğlendiler. Öğrenciler ve öğretmenler derse oynayarak girip, çıkıyorlar. Çok hoş görüntüler oluyor" diye konuştu.
Öğrencilerin yanı sıra velilerinin de uygulamadan memnun olduğunu anlatan okul müdürü Bostancı, "Çalınan her zil, ya öğrenciyi eğlendiriyor ya da bir mesaj veriyor, düşünmeye sevk ediyor" şeklinde konuştu.
Yakın zamana kadar okulun çevresindeki velilerin öğrencilerini uzaklara okullara gönderirken okulda nöbetçi öğrenci masasına internet bağlantılı bilgisayar yerleştirip ayrıca bir personeli de danışma masasında görevlendirmeleri gibi uygulamalarla başarı grafiğinin artması sonucu artık çevre mahallelerden kendilerine talep geldiğini anımsatan Muharrem Bostancı, 2 yıl önce 108 okul arasında 107. olan okulun bu yıl bazı özel okullarla yarışır duruma geldiğini, şimdi de toplam kalite yönetimi ödülü almayı hedeflediklerini kaydetti.
(MÇ-SLH-Y)

08.01.2013 16:02:57 TSI

Editör: Wan Haber