Şemdinli’ye yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Karaağaç köyünde oturan ve köyden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Güzelkonak Okulu’nda eğitim-öğretim gören ve okulun pansiyonunda kalan 30 öğrenci, haftanın ilk günü ile son günü köyleri ve okulları arasındaki 5 kilometrelik yolu, yürüyerek ya da otostop çekerek gidip geliyor.

Derslerine yetişmek için zaman zaman otostop çeken öğrenciler, yürümek zorunda kaldıkları yolda ise hızla geçen araçların oluşturduğu tehlikeye maruz kalıyorlar. Öğrenciler, bu sıkıntıya çare bulunamaması halinde okulu bırakmak zorunda kalacaklarını söylediler.

Kız öğrencilerden Sidabe Bahadır, sabahın erken saatlerinde yola gelip araçlara el kaldırdıklarını belirterek, “Karaağaç’tan Güzelkonak köyüne gidiyoruz. Biz kış aylarında da bu kadar yolu yürüyerek gidiyoruz. Yolda el kaldırdığımız araçlar durmadığı zaman derslere yetişemiyoruz. Bize araç tahsis edilmezse ailelerimiz artık bizi okula göndermeyecek. Çünkü bu devirde yol üstünde kimseye güven olmuyor” dedi.

Öğrenci velisi H. Mehmet Gülsoy ise, "Öğrencilerimiz servis olmadığı için okula rahat gidip gelemiyorlar. Öğrenciler hafta sonlarını evde geçirdikten sonra haftanın ilk günü okula gitmek için araç bulamıyorlar. Bu yüzden yola giderek araçlara el sallıyorlar. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

Şemdinli ilçesine bağlı köyler ve bazı köy okullarını ziyareti sırasında öğrencilerin tehlikeli yolculuğuna tanık olan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek de, öğrencilerin ulaşım sıkıntılarını dinledi. 

Öğrencilerin sıkıntılarını not eden Özbek, bir süre onlarla sohbet ettikten sonra bu sıkıntılarını gidermek için yetkililerle görüşeceklerini söyledi.

Yoldan geçerken öğrencilerin ulaşım sıkıntılarına tanık olduğunu söyleyen Özbek, “Bu soruna çözüm getirmek için yetkili arkadaşlarla görüşeceğiz. Valimiz ve kaymakamımızla da görüşüp en kısa zamanda öğrencilerimizin bu sıkıntısını gidereceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber