Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilkokul öğrencilerine süt dağıtılmasını içeren "Okul Sütü Programı"nın hazırlıklarına başladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nca ortaklaşa hazırlanarak 2013 yılı içerisinde uygulanması hedeflenen "Okul Sütü Programı" çerçevesinde Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Gürbüz, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Musa Pınar, Veteriner Hekim Eşref Şenses, ilçe merkezi ve belde ilkokul temsilcileri katıldı.
Sağlıklı bir neslin yetişmesi için beslenmenin öneminin anlatıldığı toplantıda, iyi bir eğitimin de sağlıklı bir beslenmeye bağlı olduğu dile getiren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serken Gürbüz, "daha sağlıklı bireylerin yetişmesinde çok önemli bir proje uygulanmaya konuldu. Bu değerli besin maddesi olan süt'ü sizler tarafından öğrenciler bilgilendirilmelidir. bu projeye ilgi gösterip buraya kadar geldiğiniz için herkese teşekkür ederim. Süt dağıtım çalışmaları paralelinde, çocuklarımıza düzenli süt içmeye özendirmek ve doğru beslenmeye teşvik etmek üzere eğitici etkinlikler düzenlenecektir" dedi.
"Okul Sütü Programı" çerçevesinde, ilkokul öğrencilerine UHT süt dağıtılarak, çocukların dengeli beslenmesinin sağlanacağı ifade edildi. Toplantıda, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Gürbüz, katılımcılara "Okul Sütü Programı"nı anlatarak, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
(MB-EFE)

24.01.2013 20:05:01 TSI

Editör: Wan Haber