2013-2014 yılı okul sporları faaliyeti kapsamında yapılan küçükler basketbol müsabakaları, 20 takımın katılımı ile gerçekleşti. İskele Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) spor salonunda oynanan küçük kız-erkek basketbol müsabakaları sona erdi. Çekişmeli geçen müsabakalar sonrası küçük erkeklerde İnci Kefali Ortaokulu, kızlarda ise Hüsrev Paşa Ortaokulu birinci oldu.


Okul sporları faaliyeti kapsamında küçük kız-erkek hentbol müsabakaları da Bostaniçi Spor Salonu’nda yapıldı. Hentbol müsabakalarında çekişmeli geçen final karşılaşması sonrası küçük erkeklerde Kahraman Çocuklar Ortaokulu, küçük kızlarda ise Muradiye Atatürk Ortaokulu birinci oldu.


Dumlupınar Spor Salonu’nda ise yıldız kızlar ve erkekler masa tenisi heyecanı yaşandı. Masa tenisi müsabakalarına 18 okul katıldı. Çekişmeli geçen müsabakalarda gülen taraf yıldız erkeklerde Gürpınar Güzelsu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, yıldız kızlarda da Edremit Ortaokulu oldu.

Okul sporları kapsamında yapılan turnuvalarda son olarak kort tenisinde sporcular kıyasıya mücadele etti. İl ve ilçelerden katılan sporcular arasında 75. Yıl Tenis Kortları’nda yapılan müsabakalarda yıldız erkekler ve kızlarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu birinci oldu.


Birinci olan takımlar ilerleyen günlerde Van’ı temsil edecekleri il dışı müsabakalara katılacaklar. Van il birinciliğinde derece elde eden okullara ve sporculara ödülleri Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, Spor Şube Şefi Muttalip Demir ve okul yöneticileri tarafından verildi.


Ödül töreni sonrası şampiyonluklarını arkadaşları ile yaşayan sporcular, birinci olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, il dışında katılacakları turnuvalarda başarı elde etmek için çok çalışacaklarını ifade ettiler.

Editör: Wan Haber