Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Karalık köyüne lise öğrencisi taşıyan okul servisi, tipi nedeniyle mahsur kaldığı yerden iş makinesi yardımıyla kurtarıldı.
Sorgun'a 35 kilometre uzaklıkta bulunan Karalık köyünden Sorgun merkezde bulunan liselere giden öğrenciler, dün okul çıkışı servisle köye dönerken şiddetli tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı.
Servis sürücüsü Ahmet Akbaş'ın telefonla yetkililere haber vermesinin ardından bölgeye kepçe, dozer ve kar küreme araçlarının sevk edildiğini belirten Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, yolun açılmasının ardından öğrencileri Sorgun'a getirip Cemil Çiçek Öğrenci Yurdu'nda konuk ettiklerini söyledi. Kız öğrencilerin de kız yurdunda konuk edildiğini belirten Kılıç, "Şu anda ilçemizde yoğun bir kar yağışı yok ancak yüksekte olan köylerimizde tipi nedeniyle yolların kapanması söz konusu. Bu esinti nedeniyle yolların açılmasında zorluklar çekiliyor. Tipinin kesilmesi durumunda Karalık köyümüzün de yolu açılacaktır. Servis sürücülerimize yoğun kar yağışı ve tipi ile karşılaşmaları durumunda öğrencilerimizi getirmemeleri konusunda talimat verdik, bu talimatımız sürekli geçerlidir" dedi.
Kılıç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı yurttaki öğrencileri ziyaret ederken, Sorgun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Uğur, yolda 4 saat mahsur kaldıklarını, üşüdüklerini ve yolun hiç açılmayacağını sandıklarını belirtti.
Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Şahin Yiğit de köylerine bazen ekmek arabası gelmediğini, bunun için köye giderken komşularına 23 ekmek aldığını, yolda 4 saat mahsur kalınca bu ekmekleri arkadaşlarıyla paylaşıp yediklerini anlattı.
(ÖE-AÖ-GS-Y)

09.01.2013 14:10:55 TSI

Editör: Wan Haber