Defalarca önlem alınması için emniyete başvurduk. Sorunu çözeceklerini söylediler ama  sonuç alamadık. Eğer önlem alınmazsa ortaya çok daha vahim sonuçlar çıkabilir"uyarısında bulundu.
 
Haber: Oktay Candemir
 
Mahallelerde sayıları her geçen artan tinerciler henüz çok gündeme gelmesede yakın zamanda Van´ın gündemini işgal edeceğe benziyor. Vatandaşların daha çok kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde dile getirdikleri tinerciler nedeniyle mahalle muhtarları da kaygılı.
 
 
"OKUL ÖNLERİNDE TİNER İÇİLİYOR"
 
Konu ile ilgili kaygılarını belirten Hafıziye Mahallesi Muhtarı M. Ali Özbilge, tinerci sayısının artması nedeniyle mahallede çoğu zaman çocukların okula bile gidemediğini söyledi. Sorunun çözümü için yetkililerden duyarlı olmalarını isteyen Özbilge, "Artık insanlarımız yollarda yürüyemez duruma geldi. Yolları tinerciler tarafından kesiliyor. Defalarca emniyette gittik ´Önleyeceğiz´ dediler ama aynı durum sürüyor. Geçen gün okula giden yiğenimin önünü kesmişler, dövüp parasını almaya çalışmışlar. Harabe evlerde tiner içiliyor. Bu durum sadece Hafıziye Mahallesinde yok, bütün mahallelerde var." diye konuştu. Hafıziye mahallesindeki tinerci sayısını henüz tam olarak tespit edemediklerini belirten Özbilge, "Bu işin satıcıları var. Bunun önüne geçmek lazım. Sokaklarda ulu orta yerde esrar satılıyor. Bu çocukların topluma kazandırılması gerekiyor" dedi.
 
"YETKİLİLERİ DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM"
 
Bahçıvan Mahallesi Muhtarı Özer Aktuğ ise konuya ilişkin şunları söyledi: "Tinercilerin sayıları son zamanlarda arttı. Tinerci sayısındaki artış Van´da yaşayan herkesi tedirgin ediyor. İnsanlarımız bu durumdan çok rahatsız. Bu konuyla ilgili tüm resmi kurumların duyarlı olması gerekiyor. Tinerciler son zamanlarda camilerde yatıp kalkmaya başladılar. Bu kadar aleni bir biçimde bu çocukların hayatı kararıyor. 15-16 yaşındaki çocuklarımızın bu durumdan kurtarılması ve topluma kazandırılması için bizler elimizden geleni yapmaya hazırız. Yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyorum. Bunlar bizim çocuklarımız. Bunun önüne geçilmesi lazım ve bunu yapmak zor değil" diye konuştu. Prestij
Editör: Wan Haber