Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ali Osman Karagöz zaman zaman sert bir şekilde, "Gidin. Gelmeyin buraya" diye bağırdı. Belediye temizlik işçilerinin tören öncesinde okul bahçesini süpürmesi ise öğrencileri toz içerisinde bıraktı.

Daha önce resmi törenlerin yapıldığı Vilayet Meydanı'nın çevre düzenlemesi çalışmaları nedeniyle 2013-2014 eğitim öğretim yılı ve ilköğretim haftasının açılış töreni, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törene Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ile Melahat Ünügür Ortaokulu, Adalet İlkokulu, Milli Zafer İlkokulu, İki Eylül Ortaokulu ve Murat Atılgan Ortaokulu'ndan 50'şer öğrenci ile bu okulların müdürleri katıldı.

MÜDÜRDEN UYARI

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Osman Karagöz okul bahçesinde töreni izlemek isteyen öğrencilerini uzaklaştırdı. Müdür Karagöz zaman zaman velilerin önünde öğrencilere doğru sert bir şekilde, "Gidin. Gelmeyin buraya. Uzaklaşın" diye bağırdı.

Öğrencileri tören başlamadan alandan uzaklaştırmaya çalışan müdür Karagöz'ü veliler, öğrenciler ve törene katılan müdürler şaşkın bakışlarla izledi. Karagöz'ün yanına gelen öğretmenler de öğrencileri uzaklaştırmaya çalıştı. Öğrencilerin bir kısmı uzaklaşırken bazıları ise töreni izlemek için bekledi.

Bazı öğretmenler Karagöz'ün tören alanı giriş yerinin kapanmaması ve gürültü olmaması için öğrencileri alandan uzaklaştırmaya çalıştığını söyledi.


""

ORTALIK TOZ-DUMAN

Bu arada, Odunpazarı Belediyesi'nin temizlik işini ihaleyle verdiği taşeron şirkette çalışan temizlik işçileri de müdür Ali Osman Karagöz'ün isteği üzerine çelengin konulacağı Atatürk Anıtı'nın çevresini süpürmeye başladı. İşçiler buradaki işlerini bitirdikten sonra yan taraftaki okulun giriş kapısının önünü de süpürmeye başlayınca, bir anda ortalık toz-duman oldu. Okuldan çıkan bir grup öğrenci toz bulutunun içerisinden geçmek zorunda kaldı.

Törende Milli Eğitim Müdürü Arif Dede okul bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk koydu. Ardından törene katılanlar 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. Törenlere daha sonra Ahmet Sezer Ortaokulu'nda devam edildi. (Eyüp KELEBEK/DHA)

Editör: Wan Haber