Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde İlkokul Müdürleri Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Seminer Salonu'nda 'Okul sütü projesi' kapsamında bilgilendirildi. Seminere Çerkezköy ve beldelerde görev yapan ilkokul müdürleri ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan katıldı.
Seminerin konuşmacılığını Meslek Dersleri Öğretmeni Büşra Emre gerçekleştirirken, Emre, okul çağı dönemde sütün önemine dair vurgu yaparak, "Büyüme ve gelişme sürecinin olduğu dönemde alınacak koruyucu önlemler ileri ki dönemler için çok etkilidir. Bu nedenle hızlı öğrenme ve anlamanın çok hızlı olduğu okul çağı dönemi çocuklara süt içme alışkanlığının kazandırılacağı çok önemli bir fırsat dönemidir.'' Dedi.
Emre, uygulanan projenin amacı hakkında da bilgilendirmede bulunarak, "Proje çocukların süt ve sağlık konusu hakkında bilinçlenmelerini sağlayarak, süt içme alışkanlığı kazandırıyor. Sağlıklı ve hijyenik süt tüketimi ile süt verimliliğinin arttırılmasını sağlar.'' Dedi.
Proje kapsamında öğrencilerimize UHT süt dağıtımı yapıldığını ifade eden Büşra Emre şöyle devam etti: "UHT süt, sevkiyat ve depolamada soğuk zincir gerektirmemektedir. Ambalajı açılmaması koşuluyla oda sıcaklığında son tüketim tarihine kadar güvenilirliğini korur. Ambalajı açıldıktan sonra muhakkak buzdolabında muhafaza edilmeli ve kısa sürede tüketilmelidir. Sütün bozulmuş olması durumunda proteinlerin parçalanmasına bağlı olarak süt acı ve ekşi bir tat gösterebilir. Ambalaj deformasyonuna bağlı olarak ise paket üzerinde tortu oluşabilir, bu gibi durumlarda ise süt içilmesinden kaçınılması gerekir.''
'Organizasyon nasıl işler?' başlığı altında da bilgilendirmede bulunan Emre, "İlgili projenin yürütülmesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu'nun iş birliği yapması esası vardır.'' İfadelerini kullandı.
Büşra Emre, projede okul müdürlerine de büyük görevler düştüğünü aktararak, "Müdürlerimiz öncelikle okullarda kabul komisyonları oluşturmak, ilgili afişlerin öğrencilerin görebileceği yerlerde olmasını sağlamak ve okul öğretmen ile öğrencilerine konu hakkında bilgilendirmede bulunmakla görevlidir. Bunun yanında müdürler velileri bilgilendirmek, süt dağıtım öncesinde okul sütü dağıtım izin formunun doldurulmasını sağlamak, formların e-okul sistemine girilmesini sağlamak ve velileri tarafından süt içilmesine izin verilmeyen öğrencileri il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirilmesini ve bu öğrencilerin program dışı tutulmasını sağlamakla yükümlüdür.''Program okul müdürlerinin ilgili konular hakkındaki sorularının yanıtlanması ile son buldu.

18.01.2013 09:39:18 TSI

Editör: Wan Haber